Završeno 27. Prvenstvo za mlade šahiste uz solidan nastup članova ŠK Rumija 1998

Na Cetinju je završeno 27. Prvenstvo Crne Gore za mlade šahiste, a zbog velikog interesovanja šampionat je odigran u dvije faze. Dječaci i djevojčice nastupili su odvojeno u kategorijama od osam do 18 godina.

Finalni turnir mladih šahista okupio je oko 160 takmičara, a učestvovalo je osam članova Šahovskog kluba “Rumija 1998” koji su to pravo izborili nakon dobrih igra na kvalifikacionom turniru Južne regije koje je održano u Budvi krajem marta ove godine.

Zabilježeni su solidni rezultati a pojedinačni učinak nakon 9 odigranih kola je sljedeći: Amelija Trubina je šampionat završila kao šesta sa 3,5 poena u kategoriji djevojčica do 12 godina, dok je u konkurenciji dječaka u istoj kategoriji Damjan Pešić treći sa 6 poena u konkurenciji 27 učesnika. Andrej Pepđonović je osvojio 3 poena, a najbrojniji su bili učesnici do 14 godina (ukupno 34 takmičara). Vasilije Radulović je završio kao osmi sa 5,5 poena i samo jednom porazom. Odličnom igrom istakao je kandidaturu za sastav prve seniorske ekipe. Aleksej Orlandić je u ovoj kategoriji osvojio 4,5 poena, a Stefan Pepđonović 3,5 poena. U kategoriji do 16 godina Andrej Račić je osvojio 4,5 poena, a Luka Novaković 2 poena.

Iz barskog kluba podsjećaju da su tokom prvomajskih praznika odigrana dva zanimljiva brzopotezna turnira.

Na prvom je trijumfovao internacionalni majstor Goran Todorović ispred fide majstora Miloša Pečurice. Treći je bio Ismet Mustafić, a četvrti Nenad Aleksić.

Na drugom turniru koji je bio finalni u sklopu cuger lige učestvovalo je 13 takmičara. Trijumfovao je Ismet Mustafić ispred Danila Nenezića. Čelne table “Rumije” Nikola Vraneš i Davor Drašković osvojili su treće i četvrto mjesto.

Članove ŠK”Rumija” sredinom mjeseca očekuju nove obaveze. Naime, 12.maja počinje kvalifikacioni turnir za Omladinsko prvenstvo kluba. Pravo učešća imaju svi zainteresovani igrači rođeni 2003.godine i mlađi. Prijave su do 11. maja u 20 sati na telefon broj 067/240 – 511 i 069/ 214 – 603.

Share.

Comments are closed.