Završene 40. Školske sportske igre: OŠ Jugoslavija najbolja u basketu 3×3, bronza za učenike Vladana Jovanovića u mini odbojci

Učenice profesorice Branke Ćalasan iz Obrazovnog centra Plužine osvojile su titulu šampiona na 40. Školskim sportskim igrama Crne Gore u basketu „3×3“, čija je završnica odigrana u dvorani OŠ „Anto Đedović“ u Baru.

Drugo mjesto osvojile su basketašice iz OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja, čiji je trener Slavka Maksimović, treća je bila OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog trenera Željka Milićevića, a četvrta OŠ „Mahmut Lekić“ iz Tuzi, koju je predvodila Alma Poljak.

Rezultati: „Ristan Pavlović“ – Dašo Pavičić 6:2, „Mahmut Lekić“ – Obrazovni centar Plužine 3:5, „Dašo Pavičić“ – „Mahmut Lekić“ 7:1, „Ristan Pavlović“ – Obrazovni centar Plužine 5:8.

U muškoj konkurenciji titulu državnog šampiona je osvojila OŠ „Jugoslavija“ trenera profesora Gorana Kankaraša, koja je u finalu savladala OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja, koju je sa klupe predvodila Slavka Maksimović. Treće mjesto osvojili su učenici Obrazovnog centra Plužine trenera Branke Ćalasan, koji su do bronze došli bez borbe, pošto se basketaši OŠ „Vladika Danilo“ iz Zete nijesu pojavili na Državnom prvenstvu u Baru.

Rezultati: „Jugoslavija“ – Obrazovni centar Plužine 11:5, „Ristan Pavlović“ – „Vladika Danilo“ (Zeta) službeni rezultat,  „Jugoslavija“ – „Ristan Pavlović“ 10:9.

Finalne utakmice u košarci protekle su u znaku OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog, koja je trijumfovala u obje konkurencije. Učenice profesora Željka Milićevića su u finalu odigranom u OŠ „Anto Đedović“ u Baru ubjedljivo savladale OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja čiji je trener Slavka Maksimović rezultatom 22:7, dok su Novljani u muškom finalu pobijedili OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja, koju je sa klupe predvodio trener Nebojša Jeremić, rezultatom 32:23. 

Jubilarno, 40. Državno prvenstvo Školskih sportskih igara u šahu, održano u OŠ „Jugoslavija“ u Baru proteklo je u znaku OŠ „Dašo Pavičić“, čiji je trener Stevo Obradović. Drugo mjesto pripalo je OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja, trenera Neđeljka Vraneša, a treće OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića“, čiji je trener bio Radoje Stanić.

Rukometašice OŠ „Braća Ribar“ iz Zatona kod Bijelog Polja, čiji je trener profesor Predrag Batezić nove su šampionke 40. Školskih sportskih igara, čija je završnica odigrana u OŠ „Štampar Makarije“ u Podgorici. Drugo mjesto pripalo je OŠ „Milan Vukotić“ iz Zete, trenera Dušana Đurovića,  a treće OŠ „Oktoih“ iz Podgorice, koju je sa klupe predvodila Lidija Vukašinović. Četvrto mjesto na Državnom prvenstvu osvojila je OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, trenera Vuka Kaluđerovića.

Rezultati: „Milan Vukotić“ – „Oktoih“ 9:8, „Braća Ribar“ – „Drago Milović“ 17:16, „Drago Milović“ – „Oktoih“ 16:18, „Braća Ribar“ – „Milan Vukotić“ 15:6.

U muškoj konkurenciji u mini rukometu titulu šampiona osvojila je OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, koju je sa klupe predvodio Vuk Kaluđerović. Srebro je pripalo OŠ „Oktoih“ trenera Lidije Vukašinović, a bronza OŠ „Marko Miljanov“ iz Bijelog Polja, čiji je trener bio Irfan Mekić.

Rezultati: „Drago Milović“ – „Oktoih“ 17:9, „Oktoih“ – „Marko Miljanov“ 14:9, „Marko Miljanov“ – „Drago Milović“ 4:21.

Titulu šampiona 40. Državnog prvenstva školskih sportskih igara u mini odbojci, čija je završnica održana u OŠ „Vuk Karadžić“ u Podgorici osvojile su učenice „Druge osnovne škole“ iz Budve, čiji je trener profesorica Dragica Zeković. Srebro je pripalo OŠ „Pavle Žižić“ iz Njegnjeva kod Bijelog Polja, trenera Darka Grbovića, a bronza OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ iz Mojkovca, koju je sa klupe predvodila Miluša Filipović. Četvrto mjesto osvojile su učenice OŠ „Dašo Pavičić“, čiji je trener bio Dragan Novaković.

Rezultati: „Pavle Žižić“ – „Dašo Pavičić“ 2:1, „Druga osnovna škola“, Budva – „Aleksa Bećo Đilas“ 2:1, „Dašo Pavičić“ – „Aleksa Bećo Đilas“ 2:0, „Pavle Žižić“ – „Druga osnovna škola“, Budva 0:2.

U muškoj konkurenciji u mini odbojci trijumfovali su učenici OŠ „Maksim Gorki“ iz Podgorice profesora Milana Drobnjaka. Srebro su osvojili odbojkaši OŠ „9. maj“ iz Sutivana kod Bijelog Polja, čiji je trener Dragan Mušikić, a bronzu barska OŠ „Jugoslavija“, koju je sa klupe predvodio Vladan Jovanović.

Rezultati: „Jugoslavija“ – „Maksim Gorki“ 0:2, „Maksim Gorki“ – „9. maj“ 2:1, „Jugoslavija“ – „9. maj“ 0:2.

Share.

Comments are closed.