Završena Premijer liga u šahu: Elektroprivreda na tronu

Šahisti Elektroprivrede iz Nikšića su pobjednici CEDIS Premijer lige u šahu za 2021. godinu.

Poslednje kolo CEDIS Premijer lige je donijelo konačan rasplet. Zlatne medalje su pripale šahistima nikšićke Elektroprivrede, koji su slavili u 7 mečeva, dok su minimalno poraženi samo od ekipe Mimoze. Nikšićani su došli do četvrte titule od obnove nezavisnosti, a na ovogodišnjem izdanju Kupa su osvojili drugo mjesto.

Baranin Luka Drašković je sigurno predvodio ekipu, a zlatnom medaljom je zaokružio sjajnu godinu u kojoj je uspio da dođe do šampionske titule, a bio je i prvi naš igrač koji je nastupio na Svjetskom kupu. Značajan je bio u doprinos velemajstora Bobana Bogosavljevića, internacionalnih majstora Stefana Mijovića i Bora Miljanića, fide majstora Jovana Milovića, Igora Sarića, Božidara Kisića i Vuka Miletića.

Drugo mjesto je pripalo ekipi Budućnosti. Podgoričani su imali isti broj meč poena kao i Nikšićani, a poraz su pretrpjeli u direktnom duelu sa Elektroptivredom, rezultatom 4,5-1,5.

Trećim mjestom na uspješan način godinu završava i ekipa Mimoze iz Tivta, koja je bila i pobjednik Kupa. Izabranici Dragana Popadića su sigurnom igrom u poslednjem kolu savladali Prosvjetu i došli do bronze.

Četvrti je Crnogorac za koji je nastupao Baranin Miloš Pečurica, koji je u poslednjem kolu savladao petoplasirani Rudar iz Pljevalja. Šesta je Prosvjeta, sedmi Herceg Novi.

Ekipa Bihora iz Petnjice će i sledeće godine nastupati u Premijer ligi, zahvaljujući pobjedi u poslednjem kolu protiv ekipe Berana. Beranci se sele u Prvu ligu.

Sudijski posao je obavljao Igor Vujačić.

Organizator lige je bio Šahovski savez Crne Gore, CEDIS je bio generalni sponzor. Pokrovitelj takmičenja, koje je održano u Sutomoru je bila Uprava za sport i mlade.

Share.

Comments are closed.