Završena Premijer liga: Budućnost je novi šampion; Remi Pečurice i poraz Draškovića u devetom kolu

Šahisti Budućnosti savladali su gradskog rivala, ekipu 7. oktobra i sa maksimalnim učinkom u devet kola osvojili titulu prvaka Crne Gore.

Šampionski trofej osvojili su Nikola Đukić, Blažo Kalezić, Vladimir Pajković, Predrag Nikač, Srećko Đukanović, Mladen Popović, Andrej Šuković, Dario Alivodić, Marko Vučković i Mateja Popović.

Individualno najbolji je bio Dario Alivodić koji je došao do 8,5 poena, dok je Andrej Šuković sakupio pola poena manje.

Branilac titule, ekipa Crnogorca sa Cetinja, morala se zadovoljiti drugim mjestom, nakon pobjede nad ekipom Herceg Novog u posljednjem kolu. Miloš Pečurica je na trećoj tabli remizirao Veljkom Šćekićem.

Bronzane medalje, baš kao i na Kupu, odlaze u Pljevlja, šahistima Rudara.

Iskusnu ekipu iz Pljevalja pobjedama su nosili Vlastimir Bujišić koji je sakupio osam poena, kao i nekadašnji omladinski prvak Nikola Potpara i talentovani Miroljub Ćirović.

Elektroprivreda, jedan od tradicionalnih osvajača medalja, zauzela je četvrto mjesto.

Omladinski šampion Vuk Miletić, koji nastupa za Nikšićane, sakupio je 8,5 poena. U poslednjem kolu Luka Drašković je poražen od Nebojše Nikčevića.

Za bjelopoljsku Rokadu večeras nije bio u sastavu, FIDE majstor, Baranin Milinko Rabrenović.

Iz lige su ispale ekipe 7. Oktobra iz Podgorice i ekipa Cetinja, koja je u posljednjem kolu u direktnom duelu poražena od Mimoze iz Tivta.

Ekipni šampionat u cetinjskom hotelu Grand okupio je deset ekipa.

Prema propozicijama, ekipe su činili šest seniora i dvije dodatne table, na kojima su mogli da se prijave dvije šahistkinje, dva omladinca ili po jedna šahistkinja i omladinac.

Share.

Comments are closed.