Vujačić se vraća kući: Korpulentni napadač nakon odlaska iz Petrovca dogovorio saradnju sa Mornarom

Povratak Aleksandra Vujačića u matični klub – korpulentni napadač do kraja sezone nosiće dres Mornara.

Trideset jednogodišnji golgeter prethodno je bio član Petrovca za koji je tokom jeseni odigrao 14 utakmica i postigao dva gola u Telekom 1. CFL.

Pod Malim brdom je u prosjeku igrao nešto više od 50 minuta, a i nije bio baš prva opcija trenera Vladimira Jankovića u vrhu ofanzive.

Iskusni Baranin odlučio je da promijeni sredinu, a karijeru će nastaviti tamo gdje je napravio prve fudbalske korake.

– Drago mi je što se vraćam kući. Mornar je klub u kojem sam počeo da se bavim fudbalom. Vjerujem da ću pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Na šest bodova smo od Evrope, a to je razlika koja može da se stigne. Mornar ima dobru ekipu i uz kvalitetne pripreme nadam se da ćemo na proljeće imati još ozbiljniju ulogu u ligi – za Arenu kaže Vujačić.

Visoki centarfor zahvalio se Petrovčanima na dosadašnjoj saradnji:

– Igrao sam za Petrovac u nekoliko navrata. Svaki put je saradnja bila korektna. Tako je bilo i jesenas. Hvala ljudima iz kluba što su prihvatili da raskinemo ugovor i tako mi omogućili da promijenim sredinu. Nijesam bio zadovoljan minutažom i mislim da je ovako najbolje za sve – poručio je Vujačić, koji je na odmoru u Beogradu.

Mornar sa klupe predvodi Andrija Delibašić, koji je bio asistent u stručnom štabu Budućnosti kada je boje podgoričkog tima branio Vujačić.

Na Topolicu ga čekaju i nekadašnji saigrači Petar Grbić i Marko Ćetković…

– Dosta momaka znam, sa nekima sam igrao, sa nekima sarađivao. Neće mi trebati puno da se uklopim. Na nama je da što bolje treniramo i osvojimo što više bodova u nastavku prvenstva. Važno je da svi budemo zdravi, a za ostalo ne brinem – zaključio je Vujačić, nekadašnji igrač Balzana sa Malte, bjeloruskog Dinamo Bresta i tajlandskog Pračuapa.

Share.

Comments are closed.