VIDEO: Proslavljena deseta titula ŽOK ”Luka Bar”

Desetu titulu šampionki Crne Gore, od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore, odbojkašice “Luke Bar” proslavile su sinoć sa Upravom kuba, prijateljima i predstavnicima Odbojkaškog saveza CG i Opštine Bar, u hotelu “Sidro”.

Nakon dominantnog trijumfa i potvrđivanja epiteta najuspješnijeg odbojkaškog kluba u državi, iz Uprave kluba najavljuju i mogućnost izlaska barskih odbojkašica na evropsku sportsku scenu.

Nakon desete titule šampionki države, za trinaest godina, zadovoljni su i srećni i odbojkašice i Uprava kluba “Luka Bar”.

“Mislim da smo napravile pravu stvar, odigrali odlično finalnu seriju i zasluženo pobijedile, jer smo naporno trenirale cijelu godinu. Sve članice kluba su odlične djevojke, predane radu i uspjehu”, kazala je kapitenka Danijela Barjaktarović, koja se zahvalila koleginicama, stručnom štabu i Upravi kuba, na kako je kazala, odličnim uslovima koje su im obezbijedili.

Veliki uspjesi ŽOK “Luka Bar” vezani su već dugi niz godina za dva imena – šefa stručnog štaba Vladimira Milačića i predsjednika kluba Nenada Vujanovića.

Uspješna priča kluba ” Luka Bar ” trajeće, najavio je Milačić koji je, takođe, istakao da su sjajni rezultati zasluženi kvalitetnim i odgovornim radom.

 “Vrlo sam ponosan i zadovoljan što imam priiku da pomažem, u organizacionom smislu, ovim vrijednim djevojkama, zajedno sa ostalim članovima Odbora direktora Luke i stručnim štabom. Ove godine smo na izrazito dominantan način osvojili prvenstvo, bez izgubljene utakmice,čime smo pokazali da smo ozbiljan klub i da imamo strategiju. U trenažnom procesu imamo preko 100 djevojčica, koje svakodnevno treniraju 6 sati u sali Poljoprivredne škole. I, na to sam veoma ponosan-na toliki broj djevojčica koje su se opredijelile za sport i zdrav način života”, kazao je za Radio Bar i Bar info predsjednik kluba Nenad Vujanović, koji je najavio i izlazak barskih odbojkašica na evropsku sportsku scenu.

“Ako uspijemo da zadržimo ovaj igrački kadar, uz jedno ili dva pojačanja, imamo namjeru da se takmičimo i na evropskim prvenstvima”, kazao je Vujanović.

Među prvima čestitku ŽOK “Luka Bar” uputio je predsjednik Opštine Dušan Raičević, a proslavi je prisustvovala potpredsjednica mr Tanja Spičanović.

“Zadovoljstvo mi je i čast da večeras budem sa ovim mladim, uspješnim sportiskinjama i predstavnicima uprave kluba. Postigli su izuzetan rezultat – 10 titula za trinaest godina. To dodatno obavezuje Opštinu da ulaže u sport, i u te svrhe lokalna uprava je i ove godine opredijelila značajna sredstva. Time, zajedno sa ovako uspješnim spotistima, opravdavamo epitet Bara kao sportskog grada”, istakla je potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović.

Na proslavi je bio i predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

“Luka Bar je u ženskoj konkurenciji pokazala veliku dominaciju i pokazala da funkcionišu odlično kao klub, prepoznatljiv i van granica zemlje. Čestitke klubu, kompaniji-Luci Bar kao i gradu-opštini koja ima ovakav sjajan sportski kolektiv”, kazao je Pajković, koji je naglasio da je “ŽOK “Luka Bar” zaštitni znak ženske odbojke u Crnoj Gori.

Share.

Comments are closed.