VIDEO: Najbolje sportistkinje Kristina Radosavović i Elena Stojanović, najbolja ekipa KK Mornar- Barsko zlato

U Velikoj sali SO Bar, danas je upriličena dodjela priznanja najboljim pojedincima i ekipama u godini na izmaku. Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta za 2021. godinu radila je u sastavu: predsjednik Vasilije Lalošević i članovi: Jadranka Perutović, Ilija Kovačević, Dragan Stojanović, Hazbija Šabotić i sekretar Teodora Amanović.

Komisiji je pristiglo 35 predloga, od čega osam za sportistu godine, četiri za sportsku ekipu godine, 12 za perspektivnog sportistu, sedam za sportskog radnika godine i četiri za trenera godine. Komisija je radila u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za dodjelu godišnjeg priznanja iz oblasti sporta.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević čestitao je nagrađenima, i istako važnost ulaganja u sport i infrastrukturu, koji nijesu izostali ni u ovim kriznim vremenima…

“Najbolji reprezenti grada su sportisti. I ja im od srca čestitam na ostvarenim rezultatima, posebno uzevši u obzir godinu koja ostaje za nama i koja je bila teška i za sport između ostalog. Mi smo ponosni na naše sportiste i na sve laureate, a posebno na one perspektivne, jer oni čine budućnost. Opština Bar je i u ovoj godini bila pravi partner sportskim klubovima. Sva potraživanja koja su unaprijed utvrđena su izmirena i to do poslednjeg centa. Na ovaj način ulažemo u budućnost i sporta, ali i našeg grada, i to sa poboljšanom infrastrukturom”, rekao je između ostalog Raičević.

Komisija je jednoglasno donijela odluku da ove godine, titulu najboljeg sportiste grada Bara ponesu dvije mlade djevojke, članice Džiju džica kluba ‘’Mornar’’, Kristina Radosavović i Elena Stojanović.

“Za nas je ovo veliko priznanje i nagrada za sav uloženi trud i odricanja, iako smo još uvijek mlade. Obradovala nas je ova nagrada, jer biti najbolji sportista Bara znači mnogo. Ipak, i ovo priznanje nas obavezuje da u narednom periodu radimo još više i bolje”,istakle su u glas najbolje sportiskinje Bara.

One su nosioci majstorskog zvanja, crni pojas I dan.

Kristina Radosavović je rođena 30.11. 2007.godine, a 2017-te, sa svega deset godina, dobila je priznanje za perspektivnog sportistu.

Elena Stojanović i Kristina Radosavović su osvajačice srebrnih medalja na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju 2021.godine. One su medalje osvojile u borbama, uzrast kadeti-16 godina, Elena u kategoriji do 57 kg, a Kristina u kategoriji do 63kg. Državne su prvakinje u borbama u tim kategorijama. Tokom 2021.godine nastupile su na osam međunarodnih prvenstava i na njima uvjek bile prvoplasirane, čak su radile i po dvije uzrastne kategorije, te se tako redovno vraćale kući sa po dvije osvojene medalje.

Za sportsku ekipu godine u 2021.godini, preglašavanjem tri prema dva proglašen je Košarkaški klub ,,Mornar-Barsko zlato”. Ovaj klub je u godini na izmaku bio reprezent barskog sporta. Finale nacionalnog prvenstva, finale nacionalnog Kupa, osvajanje trećeg mjesta u ABA ligi i izboren ulazak u Top 16 fazu Euro kupa, pozicionirali su ga na stepenicu više na košarkaškoj mapi Evrope. Mornar je klub u koji se rado dolazi, a od ove sezone ima i poseban barski šmek. Otuda i ne čudi podatak što sa pravom nose epitet “ponosa grada”.

Cijeneći da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, Komisija je odlučila da se ove godine nagradu “perspektivni sportista” dodijeli za 11 perspektivnih sportista u šest sportova.

Za perspektivne sportiste su proglašeni: Tina Truš, članica Rukometnog kluba “Mornar 7”, Vjera Zarubica, članica Ženskog odbojkaškog kluba ”Luka Bar”Srđan Petrović, član Odbojkaškog kluba “Galeb”Natalija Vlaović, članica Odbojkaškog kluba “Galeb”Mihailo GojakovićMaksimilijan Papan, član Košarkaškog kluba “Boys”Matija Vojvodić član AK “Mornar”, Nikola Mišeljić, član Atletskog kluba ”Sanja”, Vuk Ražnatović, član KK “Mediteran”Katarina Garčević, članica Džudo kluba “Mornar” i Edin Beharović.

Sportski radnik godine je profesor Lazar Macanović, predsjednik školskog sportskog društva “Gimnazija Niko Rolović”.

Komisija je preglašavanjem četiri prema jedan, za trenera godine proglasila Sašu Boltića.

“Ovo je veliki uspjeh za mene i klub i dokaz da se trud i rad isplate. Imali smo sjajnu godinu, i pored teških uslova, na pravi način reprezentovali naš rad i državu. Već dugo sam u ovom sportu, svake godine bilježimo odlične rezultate na svim takmičenjima, a ova nagrada je došla kao dosadašnja kruna moje karijere”, rekao je Boltić.

Saša Boltić je osnivač i trener Džiju džica kluba ‘”Mornar’”. Već 42 godine se bavi borilačkim sportovima i ima majstorska zvanja i crne pojaseve iz: karatea, džiju džice i aikidoa. Komisija je ove godine, vođena željom da nagradi vrhunske rezultate, usaglasila stavove i donijela odluku da se dodijeli još dvije specijalne nagrade i tri posebna priznanja.

Specijalna nagrada za ostvarene rezultate u šahu dodijeljena je Luki Draškoviću, diplomiranom ekonomisti, članu Šahovskog kluba “Elektroprivreda” iz Nikšića, koji je aktuelni seniorski šampion Crne Gore u šahu i aktuelni prvak Crne Gore u brzopoteznom šahu, član nacionalne selekcije od 2015.godine. Uprkos njegovim izuzetnim rezultatima, shodno Pravilniku, nije mogao učestvovati u izboru za sportistu grada Bara, jer se takmiči za klub čije sjedište nije u Baru.

Specijalna nagrada za ostvarene rezultate u karateu dodijeljena je Kenanu Nikočeviću članu Karate kluba “Bar”.

Kenan je student više terapeutske škole. Nosioc je crnog pojasa I dan. Prvak je Crne Gore u katama pojedinačno za mlađe seniore. Ove godine učestvovao je na deset jakih turnira i na svakom osvajao prvo mjesto. Reprezentativac je Crne Gore za mlađe seniore. Kao reprezentativac ove godine učestvovao je na Evropskom i Svjetskom prvenstvu za seniore. Na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Rijeci, osvojio je prvo mjesto za mlađe seniore. Takođe, kao mlađi senior učestvovao je na Igrama malih zemalja Evrope i osvojio drugo mjesto. Sa kata timom je prvak države u katama- ekipno za seniore i vicešampion je Balkana za seniore u katama-ekipno.

Posebno priznanje za ostvarene rezultate u streljaštvu je dodijeljeno našoj olimpijki, Jeleni Pantović.

Jelena Pantović je naša sugrađanka koja se izborila za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, kao najbolji takmičar u disciplini vazdušni pištolj, a uz to je i prva žena koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u streljaštvu, Takmiči se za Streljački klub ”Centar” iz Podgorice, što je onemogućilo da bude uzeta u razmatranje za izbor sportiste godine.

Posebno priznanje za ostvarene rezultate u Kik boksu dodijeljeno je Nikoli Jovetiću.

Nikola Jovetić je u 2021.godini ostvario izvanredne rezultate, od kojih izdvajamo bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore u Budvi. Osvojio je i zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, gdje je proglašen za najboljeg mlađeg juniora na takmičenju. On nije član kluba sa sjedištem u Baru, pa shodno tome nije mogao biti razmatran za kategoriju perspektivnog sportiste, za šta je predložen od strane Kik boks saveza Crne Gore.

Posebno priznanje za ostvarene rezultate u bodi bildingu dodijeljeno je Nikoli Tomoviću članu Bodi bilding kluba “Maximus gym” iz Bara.

Nikola je nesuđeni rukometaš koji je 15 godina trenirao rukomet, a onda se 2017. godine počeo baviti bodi bildingom. Reprezentativac je Crne Gore, koji je ove godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu pod nazivom “Balkan body building i fitness championship” održanom u Drobeta Turnu Severinu u Rumuniji. Na tom takmičenju je osvojio bronzanu medalju, zbog čega mu je Komisija dodijelila ovu laskavu nagradu. Jedan je od najboljih predstavnika Body building federacije Crne Gore od 2018.godine.

Najuspješniji sportski kolektiv dobio je novčanu naradu od 1000 eura, a sportistkinje 500 eura.

Share.

Comments are closed.