Velika želja je gradnja zatvorenog bazena

Povodom Dana opštine Bar Branislav Nenezić, direktor Sportsko-rekreativnog centra dao je intervju Pobjedi, koji prenosimo u cjelosti.

Veliki izazovi su pred Sportsko-rekreativnim centrom, budući da je Bar grad sporta, prepoznat po svojim sportistima i njihovim uspjesima, čije zahtjeve je neophodno zadovoljiti. Zgusnuti kalendar takmičenja lokalnih klubova i mnogih reprezentativnih selekcija iziskuje pripreme svih objekata, ali uz veliki trud i angažman zaposlenih uspijevamo da ostanemo na visini zadatka – poručuje direktor Centra Branislav Nenezić.

Ono što Nenezića posebno raduje je to što su Barani koji su korisnici sportske dvorane „Topolica“ i sportskih terena na Madžarici, bilo kao rekreativci ili posmatrači, svjesni značaja tih objekata Rekreativnog centra, te ih izuzetno čuvaju. Nenezić ističe da se to preduzeće nalazi u lošoj ekonomskoj situaciji, zbog velikih troškova održavanja tih objekata. Iako zbog toga imaju poteškoća u funkcionisanju, on naglašava da uz podršku opštine kao osnivača ispunjavaju sve obaveze punim kapacitetom.

– Ono što bi umnogome poboljšalo poslovanje Centra je izgradnja sportskih objekata, kao što su tereni za fudbal,mini sale za dvoranske sportove itd. Velika želja većine naših sugrađana je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, ističe Nenezić.

Prema njegovim riječima, Sportsko-rekreativni centar osnovala je Skupština opština Bar 1986, a njegova osnovna djelatnost je pružanje usluga sportskim klubovima i organizacijama radi ostvarivanja takmičarskog programa. Dvorana ,,Topolica“ je, kako kaže, otvorena 2009. godine, kada je i data Centru na kori- šćenje.

– ,,Topolica“ je jedna od najsavremenijih dvorana ne samo u Crnoj Gori već i šire – ističe Nenezić.

U prizemlju je, naglašava on, igralište za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove od 1.290 kvadrata u kojem se nalazi 2.625 mjesta za sjedjenje.

Osim toga, kako ističe, u dvorani se nalazi i pres centar, koji je opremljen kompletnim projekcionim i audio-sistemom kapaciteta oko 50 mjesta, kao i sala za konferenciju sa istim brojem mjesta.

Sportski tereni na Madžarici obuhva taj u prostor od 102.188 kvadrata. Glavni fudbalski teren je površine 105 sa 66 metara, sa atletskom stazom koja posjeduje osam sprinterskih staza i tribinama kapaciteta za 2.000gledalaca. Osim toga, tu se nalazi i još jedan fudbalski teren sa tribinama kapaciteta za 1.000 gledalaca, kao i stari teniski tereni, sa četiri novosagrađena, kao i teren za mali fudbal.

Košarka i dječji maskenbal najposjećenije manifestacije
Od događaja koji su obilježili 2018. a održani su u ,,Topolici“, Nenezić izdvaja finalnu utakmicu Prvenstva Crne Gore u košarci između Mornara i Budućnost Volija, sa kojom je Mornar osvojio prvu titulu prvaka Crne Gore i četvrti dječji maskenbal u organizaciji našeg društva, namijenjen djeci iz Javne predškolske ustanove ,,Vukosava Ivanović-Mašanović“ na kojem je učestvovalo više od 700 najmlađih sugrađana prerušenih u originalne i maštovite maske. Maskenbal je i najposjećenija manifestacija koja se već četiri godine zaredom održava u Sportskoj dvorani ,,Topolica“ u aprilu.

Share.

Comments are closed.