U ponedjeljak počinju IPA Games

U Baru je sve spremno za  nesvakidašnji sportski događaj. Oko 700 učesnika iz 25 zemalja, od 8. do 13. maja, će se takmičiti u više različitih disciplina, ekipno i pojedinačno. Prvi put na ovakvim igrama će se pojaviti maskota igara, koju je osmislio naš čuveni karikaturista Goran Šćekić.

“Ovo je jedna vrsta specijalne policijske Olimpijade sa velikim brojem takmičara. Ovo je takmčenje koje organizuje  međunarodna policijska  asocijacija IPA, koja ima 360.000 članova širom svijeta. Izvlačenje parova za IPA games 2022 je obavljeno.  Ogromnu pomoć u organizaciji pružila je i TO Bar” kazala nam je Jelena Tomić, PR IPA sekcije Crne Gore.

Takmičenja počinju u ponedjeljak.

“Sve je spremno, imamo nekoliko korekcija, ali se riješava u hodu.  Ovo su druge Ipa igre,biće raznovrsnih sadržaja ispred Dvorane ‘Topolica’. Sve je planirano po danima, uz adekvatne prezentacije. Mi smo sigurni da ćemo predstaviti našu zemlju na najbolji način. Ovo je mala Olimpijada, sa šest sportskih disciplina. Biće i zabavnog programa,” najavila je Tomić.

Zvanični program počinje u ponedjeljak od 9 h ispred SD “Topolica”.

Share.

Comments are closed.