U petak se nastavlja EPCG Superliga odbojkašica, Galeb LSG gost Mediterana, Luka Bar kotorskog Gimnazijalca

Ako je suditi po transferima koji su odrađeni u zimskom prelaznom roku, očekuje nas zanimljiva borba u drugom dijelu EPCG Superlige za odbojkašice.

Herceg Novi, Galeb Liko Soho Group, Luka Bar i Akademija pojačali su se pred drugi dio sezone, a nastavak prvenstva je planiran utakmicama 10.kola, koje su na programu u petak 27. i subotu 28. januara.

Na liderskoj poziciji EPCG Superlige odbojkašica trenutno se nalazi neporaženi Herceg Novi (bez izgubljenog seta), zatim slijedi Luka Bar sa jednim porazom u dosadašnjem dijelu sezone, treću poziciju zauzima Albatros sa sedam pobjeda i dva poraza, a četvrti je Galeb Liko Soho Group, koji ima šest pobjeda i tri poraza.

Na začelju tabele nalaze se Budućnost Volley i Mediteran sa dvije pobjede i sedam poraza, dok je poslednjeplasirani Gimnazijalac za sada bez pobjede.

Petar Koković / foto Sport Bar

“Poslije završetka prelaznog roka sve ekipe su kompletirale svoj igrački kadar. Bilo je dosta zanimljivo pratiti dešavanja oko transfera u našoj ligi. Što se našeg kadra tiče, u odnosu na prvi dio sezone pojačali smo se na poziciji tehničara, primača servisa i srednjeg blokera. U naše redove pristigle su dvije Amerikanke, kao i Andrea Laković koja je ponovo tu da pomogne našoj ekipi na terenu. Liga je dosta napredovala, dobra pojačanja stižu, kako u Baru tako i u Herceg Novom. Jedno je sigurno, igraće se odbojka na dosta većem nivou nego prošlih godina, što je jako lijepo za čuti. Naš cilj je isti kao i jesenas, a to je da održimo Galeb u vrhu tabele među veoma jakom konkurencijom. Pauzu oko praznika gotovo da nismo pravili, već smo punom parom radili, a i radimo da što spremnije dočekamo proljećni dio sezone”, istakao je u ooči nastavka sezone trener Galeba LSG Petar Koković.

Vladimir Milačić / foto OSCG

Sličnog je mišljenja i streteg Luke Bar …

“U odnosu na prvi dio sezone, jači smo za Nevenu Vidojević i Kristinu Božović. Njihovo prisustvo je podiglo kvalitet treninga. Nadamo se da će to biti primjetno i u nastavku prvenstva”, rekao je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Luka Bar je sjutra veče (petak) od 19:00 sati gost Gimnazijalca u Kotoru, dok će Galeb dan kasnije, u subotu, gostovati budvanskom Mediteranu, a i taj duel je zakazan za 19:00 sati.

Share.

Comments are closed.