U Mornaru očekuju težak meč i pobjedu protiv Mege

Mega je jedna od rijetkih ekipa sa kojom Mornar ima negativan skor u ABA ligi. U devet duela Barani su tri put slavili, a jedan duel nije odigran. Bilo je to u martu prošle godine, kada je posljednje kolo ABA otkazano zbog pandemije koronavirusa. Posljednji meč u Beogradu, u februaru ove godine, završen je trijumfom Mege 90:89, iako je Mornar vodio sve vrijeme i imao pobjedu u džepu.

Trener Mornara Mihailo Pavićević upozorava svoje igrače na mladost i talenat rivala i izgaranje svih 40 minuta.

„Očekuje nas veoma težak meč jer ekipa Mege je sastavljena od izuetno talentovanih, mladih igrača, odlično vođenih od trenera Jovanovića. Svjesni smo šta nas očekuje u subotu. To je ona utakmica gdje se mora 40 minuta igrati u punom intenzitetu, pošto je Mega, upravo zbog te mladosti i talenta, prepoznata kao ekipa koja igra u istom ritmu 40 minuta, nezavisno od toga da li vodi ili gubi. Znači, moramo u svakom segmentu biti fokusirani, kako u odbrani tako u napadu, dakle, u svakoj fazi igre. Pauzu smo iskoristili i da se malo odmorimo ali i da odradimo ono što smo planirali za ovaj period.

Mihailo Pavićević

Što se tiče zdravstvenog biltena, neizvjesno je učešće Luisa, zbog povrede. Ne znamo još u kakvom je stanju i da li će eventualno biti spreman da koliko-toliko pomogne u subotu. Nezavisno od toga, ne sumnjam da će svi koji budu u sastavu dati sve od sebe. Jednostavno, atmosfera na treninzima je odlična, povratilo se samopouzdanje koje je bilo malo poljuljano. Očekujem jednu lijepu košarkašku predstavu, sa nadom u njen srećan završetak”, kazao je Pavićević.

Sead Šehović vjeruje u pobjedu svog tima:

„Sigurno da nas očekuje težak meč protiv Mege, koja je pokazala svoj kvalitet u posljednje dvije utakmice, protiv Budućnosti Volija i Cedevita Olimpije. Savladali su relativno lako i Budućnost i Olimpiju, tako da nas, ponavljam, očekuje teška utakmica. Igramo na svom terenu i mi smo digli nivo forme u posljednje vrijeme. Očekujem jednu dobru utakmicu i našu pobjedu.“

Sead Šehović

U dosadašnjih devet kola u AdmiralBet ABA ligi Mornar Barsko zlato je uknjižio dvije pobjede i sedam poraza, a Mega Mozzart je četiri utakmice dobila i pet izgubila.

Subotnja utakmica u dvorani „Topolica“ između Mornara Barskog zlata i Mege Mozzarta, počinje u 17 časova. 

Share.

Comments are closed.