U hotelu “Sidro” od danas do nedjelje Ekipni kup Crne Gore u šahu

Bar će od danas do nedjelje biti prijestonica crnogorskog šaha. Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih i Opštine Bar, Šahovski savez Crne Gore, organizuje Ekipni kup Crne Gore, čiji je domaćin hotel “Sidro”.

Za takmičenje u kupu prijavilo se 12 ekipa: Budućnost iz Podgorice, Elektroprivreda iz Nikšića, Crnogorac sa Cetinja, Mimoza iz Tivta, Omladinac Budućnost iz Podgorice, Gambit iz Berana, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Rudar iz Pljevalja, Nikšić, Bihor iz Petnjice i dva barska kluba, Rumija i Mornar.

Sudeći po prijavljenim sastavima, glavni kandidat za prvo mjesto je Budućnost koju će predvoditi najbolji crnogorski šahista, velemajstor Nikola Đukić. U ekipi su još: Blažo Kalezić, Vladimir Pajković, Predrag Nikač, Andrej Šuković, Sreten Đukanović i Radojica Dabetić.

Kandidati za visok plasman su i Elektroprivreda koju predvodi aktuelni predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović, Rudar sa Miroljubom Ćirovićem na prvoj table, Mimoza sa Jovanom Todorovićem, Nikšić sa Slavišom Brenjom, pa i Crnogorac sa mlađanim Aleksandrom Tomićem na čelnoj tabli.

Od dvije barske ekipe, Rumija nastupa sa oslabljenim, a Mornar sa podmlađenim sastavom i njihova glavna deviza na ovom takmičenju, čiji je Bar domaćin, jeste: važno je učestvovati.

Za ekipu Rumije igraće: Zoran Popović, Mirto Alibašić, Aleksandar Plamenac, Nenad Aleksić, Ismet Mustafić, Saša Kovačević, Nikola Vranješ i Pavle Lekić, a za ekipu Mornara: Mićo Rakočević, Dragan Vukmarković, Milorad Đonović, Milan Vujović, Nikola Lukić, Danilo Golubović, Marjan Šaltić i Vuk Milošević.

Biće odigrano pet kola po Švajcarskom sistemu, a prvo kolo je na programu danas  u 16 časova u sali Upravne zgrade Luke Bar. U petak, biće odigrana dva kola, drugo u 10h, treće u 16 časova, četvrto kolo na rasporedu je u subotu od 16 časova, dok će završno, peto, biti odigrano u nedjelju od 10 časova.

U 16 sati počeće partije prvog kola, a parovi su: Budućnost – Jedinstvo, Omladinac-Budućnost – Nikšić, Rudar – Rumija, Bihor – Mimoza, Elektroprivreda – Gambit i Mornar – Crnogorac.

Share.

Comments are closed.