Turnir u košarci u znaku jubileja 100 godina Gimnazije u Baru

Već sedamnastu godinu zaredom profesor Lazar Macanović organizuje turnir u košarci koji je ove godine bio u znaku jubileja „100 godina Gimnazije u Baru“.

Učešće na turniru uzeli su gotovo sva odjeljenja sa preko 150 učenika pred prepunom salom Gimnazije „Niko Rolović“. Gledaoci koji su sportski i korektno navijali mogli su da vide prave bravure majstora košarkaške igre koji su ujedno i učenici iz ove škole.

Nakon dvomjesečnog takmičenja u finale su se plasirale ekipa IV 2 kao i najveće iznenađenje turnira ekipa I 4 odjeljenja.

Ovo je ujedno i prvi put da je ekipa iz prvog razreda izborila plasman u finale turnira.

1 4

Poslije izjednačene i kvalitetne igre pobjedu je slavila, ipak, starija ekipa IV 2 sa 48:44.

Za pobjedničku ekipu IV 2 su nastupili: Aleksandar Joličić, Danilo Gvozdenović, Aleksandar Šuša, Ognjen Vojvodić, Jovan Šebek i Filip Konatar, dok je ekipa I 4 igrala u sastavu: Stahinja Stiković, Nikola Nedić, Ivo Dobrković, Vuk Despotović, Ivan Martinović, Boris Galić i Matija Zeković.

Za najboljeg igrača turnira (MVP) proglašen je kapiten pobjedniče ekipe – Aleksandar Joličić iz IV 2, a proglašena je idealna petorka u kojoj su: Aleksandar Joličić, Boris Galić, Lav Savić, Aleksandar Šuša i Dušan Bjelić.

Share.

Comments are closed.