Talentovani sportisti iz Bara: Anđela i Todor Nišavić

U okviru serijala o mladim talentima  u okviru projekta „Put uspješnih“ donosimo priču o Nišavićima, sestri i bratu, Anđeli i Todoru.

Anđela Nišavić završila je OŠ „Anto Đedović“, a zatim Gimnaziju „Niko Rolović“ u Baru. Studira sportski menadžment u Podgorici. Svoju rukometnu karijeru otpočela je sa 12 godina u barskom RK ,,Dreamteam”. U narednih 8 godina bavljenja rukometom promijenila je  nekoliko klubova i trenera. Sa 17 godina dobija poziv za najbolji crnogorski tim „Budućnost“. Paralelno sa tim bila je redovni član pionirske i kadetske reprezentacije Crne Gore. U septembru 2018. godine prihvata ponudu  prvoligaša Srbije ŽRK Jagodina i  potpisuje ugovor na 2 godine.Sa njima osvaja titulu prvaka države 2019 godine.

„Sport je uvijek bio moj izbor u životu i želim da dostignem  najveći uspjeh koji sport može da donese“ – otkrila nam je Anđela.

Jedna od najvećih želja joj je da zaigra na Olimpijskim igrama i postane profesionalna sportiskinja.

Todor Nišavić je takođe  završio  OŠ „Anto Đedović“, a  zatim upisao Srednju stručnu školu u Baru. Posljednju  godinu srednje škole završava u Švedskoj kako bi uspješno mogao da razvija svoj sportski talenat. Košarkom je  počeo da se bavi sa 9 godina. Oduvijek ga je  privlačio sport i želja  da bude dio sportskog društva. Prve košarkaške korake napravio je u barskom klubu „Antivari“. Sa 17 godina odlučuje da karijeru nastavi u inostranstvu, gdje dolazi u najveći klub u Švedskoj -„Södertälje Basketbollklubb“. Tu završava uspješno svoju  posljednju sezonu juniora. Nakon toga dobija ponudu za ugovor na 2 godine  od „Fryshuset Basket“ gdje sada trenira.

Otkrio nam je svoje utiske:

„ Zadovoljan sam postignutim rezultatima i srećan što mi se ukazala prilika da svoj talenat razvijam u inostranstvu. Sport donosi  mnogo lijepih trenutaka,a posebno putovanja i nova poznanstva“.

Todorovi planovi vezani su za inostranstvo, a želja mu je da zaigra u nekom od najvećih i najuspješnijh košarkaških klubova.

Za ovo dvoje mladih talentovanih sportista iz Bara tajna uspjeha je vjera u sebe i upornost koji uvijek dovode do ostvarenja snova.

Share.

Comments are closed.