Svestrani Igor Jokić: Poslije atletskog, profesor u JU „SEUŠ“ uspješno završio i Plivački maraton od Sutomora do Bara

Profesor u JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola – Bar (SEUŠ) Igor Jokić pretplatio se za nastupe na tzv. dugim sportskim prugama i to više nego uspješno. On je do sada dva puta učestvovao na tradicionalnom Pogoričkom atletskom maratonu, gdje je takmičenje u trci na 10.000 metara završavao u samom vrhu, a juče se oprobao u još jednoj disciplini. Naime, poslije duže pauze održan je Plivački maraton, pod motom “Maraton za bazen” od Sutomora do Bara u dužini od pet kilometara gdje je takođe bio veoma dobar.

Po riječima organizatora – PVK “Mornar” i NU “Žene Bara velikog srca”, dionicu dugu pet i po kilometara su plivala 23 takmičara.

Jokić je maraton isplivao za oko 2 sata i 20 minuta.

-“Ovo je moj prvi plivački maraton. Izuzetno sam zadovoljan što sam maraton isplivao bez ikakvih priprema. Razlog mog prijavljivanja i motivacija  leži u cilju ovogodišnjeg maratona – za bazen. Na ovaj način dajem podršku ovom projektu i smatram da se ovako pokazuje ljubav prema svom gradu i ako nisam profesionalni plivač. Razvoj sporta u Baru je ključan za omladinu i zdrav duh koji se jedino kroz sport može postići. Žao mi je jedino što se više takmičara nije odazvalo i dalo podršku ovom projektu, mada je na startu bio solidan broj. Organizacija maratona je bila na vioskom nivou . Želim da se zahvalim mom kolegi profesoru Đorđu Okuki što njeguje ovako humanitarno takmičenje i nadam se da će sledeće godine biti još bolji odaziv, kazao je za naš portal profesor Igor Jokić.

Share.

Comments are closed.