Sportska 2021. godina u znaku članica JJK “Mornar”- Elene i Kristine

Sportska 2021. godina u Baru je protekla u znaku Elene Stojanović i Kristine Radosavović, viceprvakinja svijeta u džiju džici. Ove super talentovane Baranke su krajem prošle godine u Abu Dabiju osvojile srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

Iako imaju po 15 godina, Komisija za izbor sportiste grada nije imala dilemu. Mlade pulenke trenera, ali i „alfa i omege“ kluba Saše Boltića, inače državne prvakinje u borbama, ravnopravno su podijelile titulu sportiste Bara za 2021. godinu.

Tokom prethodne godine nastupile su na osam međunarodnih šampionata i na njima uvjek bile prvoplasirane, čak su radile i po dvije uzrastne kategorije, te se tako redovno vraćale kući sa po dvije osvojene medalje.

Elena i Kristina su nosioci majstorskog zvanja, crni pojas prvi dan.

Već dvije godine su standardne članice reprezentacije Crne Gore i svakako najveći talenti ovog sporta kada su dame u pitanju, tako da im tek predstoji sjajna sportska karijera.

Elena Stojanović ističe da je ponosna na nedavni rezultat i da je on plod velikog rada, ali i odricanja …

„Ponosna sam na svoj uspjeh i veoma zahvalna svim ljudima koji su bili uz mene na putu do medalje. Iako imam samo 15 godina, u glavi sam bila, ali i morala biti, mnogo zrelija i svjesna svakog odricanja koje dolazi uz medalju. Baviti se sportom je lijepo, ali svaki ozbiljniji rezultat zahtijeva i velika odricanja“, ističe Elena koja dodaje da sve slobodno vrijeme koristi za napredovanje u sportu.

„Ljeti umjesto da izlazimo i idemo na more, mi treniramo i boravimo u kampovima u regionu. Uz to, posebna pažnja se mora obratiti na ishranu. Ne možemo da jedemo hranu koju volimo, niti u količini koju želimo, jer je režim ishrane od posebnog značaja. Uz to, moramo da uskladimo sve školske obaveze sa obavezama koje zahtijeva bavljenje sportom. Naporno sam trenirala, kako na fizičkom, tako i na psihološkom planu, jer biti dobar sportista ne podrazumijeva samo fizičku spremu, nego je još važnije biti mentalno jak. Čitava ekipa trenera je radila sa nama i ovaj rezultat svi doživjeli kao kolektivni uspjeh u našem klubu“, kaže Elena i dodaje da se nada da je tek na početku velikih stvari.

„Ovo je samo početak svega što dolazi. Predstoji nam Evropsko prvenstvo na Kritu i sigurna sam da ću opravdati očekivanja svih ljubitelja sporta ne samo u Baru“, vjeruje Elena.

Kristina Radosavović je za naš portal kazala da će prethodnu godinu pamtiti po učešćuna najprestižnijim takmičenjima i vrhunskim rezultatima.

„Na takmičenjima u Loznici, Banja Luci i Sarajevu osvojila sam četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. U Banja Luci sam proglašena za najbolju takmičarku turnira, pobijedivši svih sedam borbi prekidom, tj. ful iponom. U godini za nama sam postala državni prvak u U16 i U18 kategoriji, što mi je obezbijedilo učešće na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, gdje sam postala vicešampionka svijeta u kategoriji do 63kg. Iako je zbog povrede bio upitan odlazak, uloženi napor i trud doveli su do rezultata na koji smo svi ponosni“, zadovoljna je ova talentovana, vrijedna djevojčica, odličan đak osnovne škole …

„S obzirom da sam deveti razred i da imam dosta obaveza u školi, a odličan sam učenik, poseban je izazov uskladiti treninge i putovanja sa učenjem. Ipak, ovakvi rezultati doveli su do toga da nastavnici imaju razumijevanja i budu u neku ruku tolerantniji kada je potrebno, na čemu sam im zaista zahvalna“, ističe Kristina koja, kako kaže, nema mnogo vremena da uživa u sjajnim rezultatima, jer nova takmičenja ubrzo dolaze…

„U ovoj godini očekuje me Evropsko prvenstvo na Kritu za koje se već pripremamo svi u klubu, zatim Svjetski kup u Banja Luci i nadam se, ponovni odlazak u Abu Dabi, gdje ćemo potvrditi kvalitet i možda donijeti još sjajnija odličja nego što je to bilo u 2021. godini“, zaključila je Kristina.

Share.

Comments are closed.