Sportom protiv poroka

Danas je na na trgu ispred Robne kuće održana manifestacija “Sportom protiv poroka”. Svoja sportska umijeća pokazali su članovi jiujitsu kluba “Mornar”, plesnog kluba “Habanera” i fitnes trener Tamara Vojvodić.

Pored organizatora, učešće su uzeli i mali fudbaleri iz FK “Mornar” kao i članovi AK “Mornar”, a prisutni su bili i gosti iz Nikšića.

Otvarajući manifestaciju “Sportom protiv poroka” potpredsjednik SO Bar Radomir Novaković je upozorio najmlađe da nema prečice do uspjeha kao i da se do svega u životu stiže teškim radom. Skrenuo im je pažnju da će se na tom putu često sretati sa preprekama – nekada manjim, a nekada većim, ali i da će im u savladavanju tih prepreka pomagati roditelji, prijatelji, škola…

“Velika pomoć će vam biti i sport”, istakao je Novaković i dodao: “Zato vam savjetujem, kao neko ko se aktivno godinama bavio sportom: trenirajte. Trenirajte bilo koji sport – važno je. Osnovni motiv vašeg treniranja ne treba da bude novac- već zdrav način života i druženje”.

On je izrazio zadovoljstvo što vidi kako u ovom gradu djeca imaju priliku da razvijaju svoje sportske, ali i sve druge talente i dodao: “Zahvaljujući tome rastete u srećne i vrijedne članove našeg društva, a samopouzdanje, tolerancija, kreativnost i poštovanje različitosti su dio vrijednosti koje su suština Bara više od jedanaest vjekova”.

Naglašeno je da rukovodstvo grada Bara zna da je jedan od osnovnih zadataka države, ali i lokalne samouprave da brine o zdravlju svojih stanovnika – prije svega onih najmlađih. Potpuno su svjesni da je sport glavni saveznik u toj borbi. Grad Bar je bio- i ostaće zbog toga grad sporta i mladosti i ubuduće.

Share.

Comments are closed.