Simo šou: Crnogorski rukometaši po drugi put na SP

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore vjerovala je u plasman na Svjetsko prvenstvo i to je ostvareno u nezaboravnoj noći, kazao je golman Nebojša Simić.

U atmosferi kakva odavno nije viđena u „Morači“, u revanš meču baraža večeras je pala Grčka 33:25 (16:12), nadoknađen je minus od dva gola iz prvog meča i pobjedom sa osam razlike, proslavljen plasman na treće uzastopno veliko takmičenje, nakon šampionata Evrope 2020. i ove godine.

Pred šest hiljada gledalaca u najvećoj crnogorskoj dvorani, što je rekordna posjeta nekom rukometnom meču u našoj državi, uz srčanost kojom su mnogo puta osvojili rukometnu Evropu, „lavovi“ nijesu mogli bez do ostvarenja sna.

Svi momci su heroji, to su prepoznali i navijači, slika iz Podgorice će bez sumnje obići rukometnu Evropu!

Baranin Nebojša Simić na svom fantastičnom nivou sa 18 odbrana, Branko Vujović najefikasniji sa devet golova, Miloš Vujović je postigao šest, a Radojica Čepić pet.

Crna Gora će u Poljskoj i Švedskoj drugi put nastupiti na šampionatu svijeta, nakon 2013. godine i debija na šampionatu u Španiji.

“Teško je bilo braniti, ali kada sam u Crnoj Gori, sa ovakvim navijačima, sve ključa iz mene. Nezaboravna noć, nikad ovako nije grmjelo. Mukotrpnim radom smo zaslužili da odemo na SP, drago mi je zbog svih ljudi, zbog nas, porodica, a i treba nam malo slavlja u ovim vremenima”, rekao je po završetku utakmice Nebojša Simić.

Share.

Comments are closed.