Šhovska Premijer liga: Pečurica i Rabrenović nastavili sa pobjedama, Drašković upisao prvi poraz

Šahisti Budućnosti pobijedili su ekipu Cetinja 6,5:1,5 i kolo prije kraja Premijer lige osvojili titulu prvaka Crne Gore.

Podgorički tim nakon osam kola ima maksimalan učinak.

Budućnost je ubjedljivim nastupom na šampionatu pokazala visok kvalitet omladinske škole, imajući u vidu da su talentovani Andrej Šuković i Dario Alivodić osvojili 7, odnosno 7,5 poena u dosadašnjih osam kola.

Budućnost se u poslednjem kolu sastaje sa ekipom 7. Oktobra koja je izgubila šanse da ostane u društvu najboljih.

Prošlogodišnji prvak, ekipa cetinjskog Crnogorca, trijumfovala je u duelu sa Rudarom i praktično obezbijedila drugo mjesto.

U tom meču pobjede su ostvarili Miloš Pečurica, Savo Vujović i Peko Đurović.

Pobjede Nikole Potpare i Vlastimira Bujišića nijesu bile dovoljne pljevaljskoj ekipi.

Elektroprivreda je savladala ekipu Herceg Novog, a vrijedi istaći i sjajnog omladinca Vuka Miletića koji je povezao sedmu pobjedu i uz jedan remi, ima 7,5 poena iz osam partija. Luka Drašković je na prvoj tabli poražen od Dragiše Blagojevića.

Rokada je bla ubjedljiva protiv 7.oktobra, a Baranin Milinko Rabrenović je za tim iz Bijelog Polja upisao trijumf protiv Mirsada Đokovića.

Mimoza je poražena od ekipe Prosvjete, minimalnim rezultatom, pa im predstoji direktni duel sa Cetinjem, koji će odlučiti koja ekipa ispada iz lige.

Cetinjanima je potrebna pobjeda, dok će tivatskom sastavu biti dovoljan i neriješen rezultat.

Sjutra je na programu posljednje kolo, a partije koje počinju u 16 sati i 30 minuta mogu se pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

Izdvaja se duel između Crnogorca i Rudara koji će odlučivati o drugom mjestu.

Share.

Comments are closed.