Saopštenje za javnost FK Mornar: Više nećemo tolerisati sudijske nepravde

Poslije poslednjih dešavanja i burnih reakcija nakon utakmice sa Dečićem, Saopštenjem za javnost oglasio se FK Mornar koje potpisuje predsjednik kluba Milovan Perović.

Reagovanje prenosimo integralno :

FK “Momar” Bar je klub koji će za godinu dana i koji mjesec više, proslaviti 100-godišnjicu postojanja. Ponosimo se svojom tradicijom i posvećenošću univerzalnim sportskim vrijednostima.

Od 2018-te godine klub je organizaciono i kadrovski ojačan, a kao kruna napretka kluba u svim segmentima je i ovosezonsko učešće u takmičenju Telekom 1.CFL.

Naše ambicije su da ne igramo epizodne uloge, već da budemo stabilan prvoligaški klub, kakav priželjkuju naši navijači i sportska javnost našeg grada, koji će se ravnopravno takmičiti sa svim klubovima u Telekom 1.CFL.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo cmogorsku sportsku javnost da nećemo tolerisati sudijske nepravde koje nam se u kontinuitetu dešavaju već nekoliko kola i na koje do sada nijesmo reagovali, poštujući i uvažavajući integritet i kredibilitet delegiranih sudija.

Medutim, suze naših igrača i navijača nakon završene utakmice 17-og kola, obavezuju nas, da izdamo ovo saopštenje za javnost , uputimo protest sudijskoj komisiji FSCG i ukažemo na sudijske greške, iako to do sada nijesmo radili, smatrajući da su to rijetki pojedinačni slučajevi.

Skrećemo pażnju i tražimo od sudijske komisije FSCG da se izvrše dodatne analize drastično loših sudijskih odluka, koje su direktno uticale na krajnji ishod utakmica i to:

–        9-o kolo (FK “Mornar” — FK “Sutjeska”)

–        14-o kolo (FK “Jezero” — FK „Mornar”)

–        15-o kolo (FK “Mornar” — FK „Rudar“)

I konačno u 17-om kolu (FK “Mornar” — FK “Dečić”) spornih sudijskih odluka je bilo više ali ona pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu kada sudija Vojin Vojinović ne dosuduje očigledan jedanaesterac u korist FK “Momar” (iako je bio u neposrednoj blizini) zbog prekršaja nad našim igračem u protivničkom šesnaestercu, izazvala je burno negodovanja navijača.

FK “Momar” će i zvanično zatražiti izuzeće sudije Vojina Vojinovića sa svih utakmica za sve svoje takmičarske selekcije.

Naglašavamo da sa svim klubovima imamo izrazito dobre odnose, te da ne aludiramo na nečije devijantno ponašanje, već sudijske greške doživljavamo isključivo kao štetu pričinjenu našem klubu. Dakle, nećemo dozvoliti da ono što ostvarimo na terenu, pojedinci ponište svojim pogrešnim odlukama. Kao i do sada, gostujuće ekipe i sva službena lica, biće dočekana i ispraćena manirom dobrog domaćina, a na svaku buduću sudijsku nepravdii javno ćemo reagovati, u cilju podizanja sudenja na viši nivo.

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva kluba sa šefom struke i igračima postignut je dogovor da se u klubu mobilišu sve snage i resursi u cilju postizanja što boljih rezultata i bodovnog salda u ovoj takmičarskoj sezoni.

Share.

Comments are closed.