Šahisti barskog Mornara pokušaće sredinom septembra da izbore plasman u Prvu ligu

Šahovski klub “Mornar” učestvovaće, od 10-12. septembra, na prvenstvu Druge lige, koja će biti održano u Andrijevici, sa ambicijama i realnim izgledima da se plasira u Prvu ligu.

Osim Mornara na ovom takmičenju nastupiće “Osnovne i srednje škole” iz Pljevalja, “Brskovo” iz Mojkovca, “Komovi” iz Andrijevice i “Plavsko jezero” iz Plava.

Ekipa Mornara igraće u sastavu: Milan Minić, Dragan Vukmarković, Ljubiša Pajović, Milorad Đonović, Zoran Novaković i Milan Vujović, a rezerve su Nikola Lukić, Vuk Milošević i Marin Šaltić.

Kapiten ekipe je FIDE majstor Milan Minić. Eventualni i, objektivno, očekivani plasman Mornara u Prvu ligu bio bi još jedan uspjeh Sportskog društva “Mornar” koje je u usponu.

Po riječima predsjednika Mornara Slavka Glavičića, klub još nije zaokružio takozvanu finansijsku konstrukciju za boravak u Andrijevici, pa se obratio za pomoć predsjedniku Opštine. Glavičić ističe da će Mornar, u svakom slučaju, igrati u Andrijevici jer su prvotimci spremni da put i boravak na takmičenju, ukoliko bude neophodno, sami finansiraju.

Share.

Comments are closed.