Sa Vučevićem na Mundobasket

Nikola Vučević igraće za Crnu Goru na Mundobasketu i samo ga neke nepredviđene okolnosti mogu odvojiti od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kini, saznaje podgorička Arena.

Prema informaciji ovog lista, Vučević već ima dogovor sa Košarkaškim savezom Crne Gore da prisustvuje okupljanju nacionalnog tima 25. jula. Ipak, u kraćem periodu nakon početka priprema tog dana, neće biti sa reprezentacijom. Selekciji ,,crvenih“ pridružiće se kasnije, a to odlaganje njegovog početka rada sa nacionalnim timom tiče se obaveza koji NBA igrači imaju prema svojim klubovima. Očekuje se da ovih dana Baranin zvanično potvrdi nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvog dana jula je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Orlandom i tako riješio ključno pitanje vezano za budućnost u NBA. U Orlandu Nikola je dobio puno povjerenje, ukupan ugovor od 100 miliona dolara za četiri godine, kao i podršku kada su nastupi za nacionalni timu pitanju. Klub sa Floride Vučevića vidi kao dugoročno ključnog igrača, što je zaslužio vrhunskim partijama u sezoni za nama, kada je prvi put dobio šansu da nastupi na Ol-star utakmici.

Centar iz Bara je predvodio Orlando do prvog nastupa u plej-ofu od 2012. godine, a klub je u regularnom dijelu sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja, sa skorom 42 – 40. Sa platom od 28 miliona američkih dolara za narednu sezonu, Nikola Vučević gotovo izvjesno biće najplaćeniji Evropljanin, ali i najplaćeniji centar u najjačoj ligi planete.

U 29. godini, nakon već osaam godina u NBA, Vučević može da se pohvali sezonom u kojoj je postizao u prosjeku 20,8 poena, 12 skokova i 3,8 asistencija u prosjeku. Izgradio je reputaciju jednog od najboljih centara današnjice. Sa Nikolom u timu, košarkaši Crne Gore biće izuzetno opasan rival za favorizovane ekipe u grupnoj fazi, selekcije Grčke i Brazila

Share.

Comments are closed.