Rukometaši Mornara 7 počeli pripreme za narednu sezonu u okrnjenom sastavu

Nova sezona u Prvoj muškoj i ženskoj rukometnoj ligi Crne Gore počeće krajem septembra, odnosno 25. ili 26. ovog mjeseca. Rukometaši Mornara 7 su prije 20-tak dana počeli sa pripremama. Šef stručnog štaba barskog prvoligaša Stevo Nikočevioć ističe da je to na vrijeme, ali …

-“Sa pripremama smo počeli 20. avgusta i to je na vrijeme, ali ako vas podsjetim na naš redovni problem svake godine uoči starta nove sezone, da momci uglavnom rade tokom ljeta i da nemogu biti redovni ili  prisustvovati treninzima, neću ništa novo kazati. Dolazio je ko je dolazio, po jedan dva ili tri rukometaša su bila prisutna na treniznima, ali gro ekipe nije bio tu. Od 1. septembra smo krenuli sa treninzima u SD “Topolica”, i nešto je bolja situacija kada je rriječ o treninzima, više je momaka prisutno. Ali kako turistička sezona još uvijek traje, momci su u obavezi da budu na svom radnom mjestu, tako da je pitanje kada će ekipa biti kompletirati, ističe Nikočević.

Stevo Šiško Nikočević

Pored situacije sa treninzima, nije mnogo bolja i jansija situacija kada je riječ o igračkom kadru za narednu sezonu.

-“Kao što je poznato, naredne sezone Druge lige neće biti, a Prva liga će biti sastavljena od 12 klubova, da nema ispadanja, niti play – off-a. Dakle po 11 utakmica u prvom i drugom dijelu sezone. Mi kao i svake godine ulazimo oslabljeni, jer je nekoliko igrača najavilo odlazak iz kluba, dok je jedan od naših najboljih igrača u prošlom šampionatu, Miloš Živković, kako nas je informisao završio sa karijerom, jer želi da se posveti drugim obavezama. Dakle, ovi problemi nam nijesu nepoznati, naprotiv ! Svake godine se susrijećemosa njima uoči nove sezone. Seniorskoj ekipi ćemo priključiti nekoliko kadeta, koji će da treniraju i da napreduju sa nama. Generalno, takmičićemo se u četiri kategorije naredne sezone, seniorskoj, kadetskoj, te u pionirima, odnosno mlađim pionirima, ističe Nikočević.

Sa jedne od utakmica rukometaša Mornara tokom prethodne sezone

Kada je riječ o trening utakmicama, Barani još nijesu dogovorili niti jedan pripremni meč.

-“Nijesmo još dogovarali trening utakmice, jer je problematika trenutna sastaviti ekipu. Onog momenta kad budemo kompletni i fizički spremni onda ćemo o tome razmišljati. Jer neću da dođem u situaciju da nekoga izložim naporima, odnosno utakmici, a da nije fizički spreman. Ali u planu nam je da odigramo 3-4 trening utakmice, a to će biti tamo negdje poslije 10. ili 15. septembra kada će momci nadam se koliko toliko biti fizički spremni da izdrže tako nešto, saopštio nam je trener Barana Stevo Nikočević.

U prvom kolu SBBet Prve muške lige Mornar 7 dočekuje Komove iz Andrijevice. Branilac naslova šampiona – Lovćen dočekuje Brskovo, Partizan 1949 će ugostiti Danilovgrad, a ostali parovi prvog kola su Berane 1949 – Budvanska rivijera Budva, Rudar – Sutjeska i Budućnost Podgorica – Jedinstvo.

Share.

Comments are closed.