RSCG: Svi klubovi obavezni da se pridržavaju mjera koje propisuju nadležne zdravstvene institucije

Rukometni savez Crne Gore obavijestio je sve klubove koji nastupaju u takmičenjima pod okriljem Saveza u sezoni 2021/22 da su obavezni da se pridržavaju mjera koje propisuju nadležne zdravstvene institucije u cilju suzbijanja pandemije virusa COVID-19.

Podsjećaju na obavezu sportskih organizacija tokom održavanja sportskih takmičenja da u zatvorenom sportskom objektu ne dozvole ulazak zaposlenima i navijačima bez jednog od dokaza iz nacionalne digitalne COVID potvrde * i prisustvo najviše 100 navijača.

Takođe, obaveza organizatora utakmice je da odredi lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorno za poštovanje ovih mjera.

Organizator svim igračima i službenim licima prilikom ulaska u sportski objekat mora da obezbijedi mjerenje tjelesne temperature.

Organizator utakmice odgovara za sve eventualne propuste i kršenje navedenih mjera nadležnih zdravstvenih institucija.

*  Prisustvo publike sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru moguće je uz posjedovanje najmanje jednog od sljedećih elemenata Nacionalne digitalne COVID potvrde:

1. Da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove

2. Negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72h

3. Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

4. Negativan antigenski brzi test na SARS-Cov-2 ne stariji od 48h

Share.

Comments are closed.