Roki Marčić osvojio Kup kralja Saudijske Arabije

Baranin Rudolf Roki Marčić nekadašnji trener barskog Mornara i Petrovca i Vuk Rašović nekadašnji fudbaler, ali i trener prvog tima Partizana, ostvarili su veliki uspjeh u arapskom fudbalskom svijetu.

Oni su sinoć u Džedi sa klubom Al Feyha osvojili trofej Kupa kralja, Saudijske Arabije. Njihov klub je u finalu bio bolji od zvanično najboljeg kluba Azije Al Hilala.

Al Hilal je zvanični klupski šampion Lige šampiona Azije. U regularnom dijelu bilo je 1:1, da bi Rašovićevi izabranici nakon izvođenja  penala dobili utakmicu 3:1. Inače, Al Hilal je devet puta do sada osvajao ovo prestižno fudbalsko takmičenje. U polufinalu Al Feyha je sa 1:0 savladala velikog rivala Itihad.

– Kada sam došao u klub, čelnici su maštali o Kupu Kralja. To je za Saudijce, koju obožavaju fudbal, nešto posebno. Kod njih je taj pehar od posebne važnosti. Tempirali smo  formu za završnicu Kupa. U nekim mečevima u prvenstvu, čuvao sam najbolje i uspjeli smo. Čestitaju nam sa svih strana. Za mnoge je ovo senzacija, tako piše i čuveni medij na ovim prostorima Arab Njuz. Ozbiljan rad se isplatio, igrači su slušali sve moje instrukcije i mogli smo da pobedimo i pre penala“, kaže Vuk Rašović, za čiji klub nastupa golman Vladimir Stojković, a u stručnom štabu je Baranin, bivši trener Mornara i Petrovca Rudolf Marčić.

„Nevjerovatan osjećaj pred 60.000 gledalaca, uglavnom našeg rivala Hilala.Ovdje kažu da je Kup vredniji od prvenstva.Ovo je za mene veliko iskustvo. Uprava je znala da cijeni rezultate  i prije finalne utakmice smo potpisali ugovore do 2025.godine“, kazao je Marčić.

Share.

Comments are closed.