Remi Mornara i Petrovca u drugoj pripremnoj utakmici Barana

Fudbaleri Mornara igrali su danas u Baru protiv Petrovca 2:2, u drugoj pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone koja je zakazana za 17. februar.

U pravom takmičarskom meču, iznenađujuće dobrom tempu za ovaj dio priprema, poslije 0:0 u prvom poluvremenu u kojem je stvoren priličan broj šansi na obje strane, u nastavku su viđena čak četiri pogotka.

Barani su poveli već na startu drugog poluvremena efektnim golom Dejana Račića u 47. minutu.

U nastavku su se Petrovčani trgli, zaigrali ofanzivnije i stigli do potpunog preokreta.

Sensio je izjednačio na 1:1 u 65. minutu, da bi Dejan Perović u 85. minutu doveo goste do prednosti 2:1.

Dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Danijel Nikolić.

Dva kluba su današnjih 90. minuta odigrala sa dvije postave (po poluvrijeme), pruživši priliku svim fudbalerima iz rostera.

Trener domaćih Zoran Đurašković bio je zadovoljan izdanjem ekipe.

“Prava prijateljska utakmica, dosta tvrda u prvom dijelu. Igrali smo kombinovano, dvije ekipe po 45 minuta što nam je i bilo u planu. Već u narednom meču to dižemo na 60 minuta. Zadovoljan sam odnosom fudbalera prema dresu, sve u svemu jedna uspješna proba. Počeli smo 10. Januara, vidljiv je umor, ali sve protiče prema planu, mada je ova faza priprema najteža i najdosadnija za igrače. Već sljedeće nedjelje ulazimo u drugu fazu priprema, gdje će akcenat biti stavljen na nekim drugim stvarima. Svakako će igrači biti mnogo svježiji i ostaje nam da tempiramo formu za start proljećnog dijela sezone”, rekao je trener Mornara.

Upitan da prokomerntariše pojačanje, kaže da su u klubu zadovoljni sa pojačanjima.

“Vukotiću je vidljivo da mu treba mečeva, ali sam siguran da će doći u željeni ritam, odnosno da će se vratiti u onaj formu iz perioda kada je igrao u Mornaru. Što se Japanca Kisija tiče potpuno smo zadovoljni i prošao je probu i danas ili sjutra ćemo sa njegovim menadžerom dogovoriti se oko uslova. Tražimo još dva pojačanja i mislim da ćemo vrlo brzo i to riješiti” kazao je Zoran Đurašković.

Barani su počeli u sastavu: Stefan Popović, Ermin Seratlić, Siniša Stevanović, Jovan Baošić, Velimir Ljutica, Andrija Kaluđerović, Demir Škrijelj, Marko Ćetković, Andrija Kolundžić, Cris Ondong MBA i kapiten Aleksandar Vujačić.

U drugom poluvremenu za Mornar su igrali: Stefan Popović (od 60. Rajko Boljević, Filip Mitrović, Vojin Jeknić, Balša Vukotić, Miloš Nišavić (od 80. Luka Perović), Armin Imamović, Haris Duraković, Kotalo Kisi, Milivoje Raičević, Danijel Nikolić i Dejan Račić.

Današnji duel u Baru sa klupe Petrovca vodio je pomoćnik Nenada Brnovića, trener Zdravko Dragićević.

“Prijateljske utakmice i služe da vidimo u kojem su stanju igrači, da isprobamo neke varijante i da se što bolje pripremimo za nastavak sezone. Vidjeli smo dobru utakmicu sa dosta šansi na obje strane, momci su istrčali i odradili ovaj meč što je i bilo najbitnije. Sa pripremama smo krenuli 8. januara, a u potpunosti ćemo ih odraditi u Petrovcu i Budvi. Imamo zakazanih još par utakmica, protiv Smedereva, Grblja, Otranta, tako da ćemo iskoristiti i te utakmice da se isprofiliše najboljih 11 fudbalera. Kada je o dolascima riječ pristigla su tri fudbalera. Petar Đuričković je stigao iz Srbije, došao nam je internacionalac iz Sijera Leonea, kao i Nemanja Sekulić iz Koma. Očekujemo da će se vrlo brzo uklopiti u naš sistem rada, dok odlazaka nije bilo. Tako smo naš roster “produžili” pa očekujemo jednu dobru sliku u nastavku prvenstva”, kazao je Zdravko Dragićević.

Za „nebeskoplave“ utakmicu su počeli: Karadžić, Vojvodić, Boljević, Vujović, Dedić, Adžović, Sekulić, Dragović, Carević, Zvrko , Basić.

U nastavku igrali su: Kordić, Becić, Popadić, Djuričković, Bakić, Sensi, Lijesević, Perović, Franeta, Popovic, Malešević.

Do nastavka sezone u taboru Mornara planirali su još četiri utakmice.

Narednu igraju 30. januara najvjerovatnije protiv Podgorice. Petog februara rival Baranima biće Jedinstvo, 6-og igraju sa Smederevom, dok je “generalka” planirana za 10. februar, ali se za taj meč traži protivnik.

Share.

Comments are closed.