Reagovanje KK Šušanj povodom sudijskih odluka na utakmicama ovog kluba

Povodom poslednjih dešavanja na utakmicama Prve B košarkaške lige i nezadovoljstva suđenjem koje datira i mnogo ranije, saopštenjem za javnost se obratio Košarkaški klub Šušanj. Oni su reagovanje proslijedili KSCG, Udruženju košarkaških trenera Crne Gore i cjelokupnoj sportskoj javnosti.

Reagovanje prenosimo u cjelosti !

Poštovane kolege,

Ovo je poruka, jedna od mnogih, koja je upućena KSCG u cilju zaštite intergriteta našeg malog kluba od strane pojedinih sudija.

Imamo problem sa istim sudijama godinama u kontinuitetu. Jedini odgovor od strane KSCG je faktura za tehničke greške.

Na naše dopise odgovaraju navedite utakmice na koje se žalite …

Na naše pitanje, a što ako smo u pravu, odgovor je morate platiti kaznu, a oni će bit kažnjeni, tako je, kažu, kod svih.

A zašto mora biti kod nas, pitamo se ?

Upravu si i plaćaš kazne zbog tuđeg neznanja ili namjere. Ovo drugo sigurno kod gore navedenih …

Evo obraćamo se i Vama, UKTCG,da nas zaštitite od ovakvih stvari koje se i Vama, drage kolege, sigurno dešavaju, kaže se u reagovanju koje u ime KK Šušanj postpisuje  Branislav Radović.

Ovaj barski klub proslijedio nam je i dopis upućen matičnom Savezu !

Obraćamo Vam se već više puta da nas, kao matični Savez, zaštitite od sudije Kostića. Mislili smo da će se po završetku prošle sezone i obećanja gdina Šutulovića nešto popraviti, ali svjedoci smo da se ista priča ponavlja i ove godine.

Prvo sa njim, a kasnije i sa sudijom Janjuševićem. To što oni rade je zastiđe a ne dijeljenje pravde, jer pravda podrazumijeva neutralni pristip a dijeljenje … i znanje. Kod dotičnih nijesmo vidjeli ništa od ove dvije kategorije..

Mi smo mali klub i vjerovatno nas tako i doživljavate čim ne pokušavate da nas zaštitite, jer ovo nije prvi naš dopis.

Trebalo bi da shvatite da i mi zajedno sa Velikim činimo zajednički Savez.

Za razliku od mnogih Velikih mi smo potpuno održiva prića s obzirom da imamo svoju dvoranu i riješen način finansiranja. Zato Vas molimo da nam pomognete, izuzećem dotičnih, da prevaziđemo ove probleme, koji nijesu samo naši jer veliki broj kolega ima isti problem sa istima. Nemojte zatvarat oči pred ovakvim stvarima, jer na taj način ne doprinosite masovnosti i kvalitetu ovog lijepog sporta.

Ako mislite da ćete samo slanjem faktura za tehničke greške riješit probleme grdno se varate. Da ćemo ćutati i tu se varate.

Mi smo klub koji se samofinansira, jedan od rijetkih koji ne naplaćuje ništa od djece i zato dobro i domaćinski gledamo gdje ćemo potrošit euro.

Kako da objasnimo djeci da nema para za večeru poslije utakmice jer nam Savez traži da platimo 180 eura kazne. Pa ta ista djeca su bila na tim utakmicama i gledala to zastidje od sudjenja.

Sportski pozdrav,

Za KK Šušanj Branislav Radović

Share.

Comments are closed.