Radević i Koković nove uzdanice OK Jedinstvo

Nekadašnje uzdanice OK “Bar volley” “primač” Stefan Radević i “tehničar” Petar Koković ovog ljeta su pristupili bivšem šampionu Crne Gore, bjelopoljskom Jedinstvu.

Bjelopoljci ovu sezonu počinju u potpuno izmijenjenom i podmlađenom sastavu sastavu, a među sedam novajlija su i dvojica Barana. Boje tima sa sjevera Crne Gore braniće “primač” Stefan Radević (19), koji je do ove sezone igrao u Dunav volley-u iz Novog Sada, kao i njegov sugrađanin Petar Koković (24), “tehničar”, koji je igrao za Bar volley.

Iako veoma mlad, Stefan Radević važi za velikog profesionalca koji je sa radošću prihvatio poziv Jedinstva i povratak u Crnu Goru:

-“Drago mi je što ću nakon dvije godine opet igrati domaću ligu. Mislim da je crnogorska liga svake godine sve jača i kvalitetnija i siguran sam da i ove godine par klubova ulazi sa velikim ambicijama. Poziv Jedinstava sam bez razmišljanja prihvatio, jer je klub ove sezone formirao mlad, a u isto vrijeme i kvalitetan tim, uz par starijih iskusnijih igrača. Siguran sam da ćemo parirati svima i truditi se da ostvarimo što bolje rezultate”, kaže Radević i dodaje:

-“Jedinstvo je klub koji ima veliku istoriju i drago mi je što sam ove sezone dio ove sredine. Pripreme za novu sezonu teku veoma dobro i svakim danom je vidljiv napredak. Odlično smo prihvaćeni u novoj sredini i na nama je da se što bolje spremimo i odigramo. Ugovor sam potpisao na jednu godinu, plus jednu i nadam se da će za moj napredak i karijeru ovo biti dobar potez, kazao je Radević.

Petar Koković

Ove godine Stefanu će biti daleko lakše u novoj sredini, jer je u Bijelo Polje stigao i njegov bivši kolega iz Bar volley-a, Petar Koković koji se na odbojkaški teren vraća nakon godinu pauze:

-“Poslije manje pauze se vraćam odbojci i to u grad koji za mene ima posebno mjesto. Moji korijeni su iz Bijelog Polja pa dolazak u ovaj klub za mene ima svakako i dodatnu težinu. Jedinstvo ove godine kao i prošlih sezona ima visoke ambicije što me dodatno motivisalo da dođem. Od starta priprema vrijedno i naporno se trenira i sa velikim nestrpljenjem očekujemo početak lige. Prvi utisci o klubu su fenomenalni, atmosfera je na visokom nivou, što je dodatni dokaz da sam ljetos napravio pravi izbor, rekao je Koković.

Vatreno krštenje u novoj sredini, dvojica Barana će imati upravo u gradu gdje su napravili prve odbojkaške korake. U prvom kolu šampionata Jedinstvo je u nedjelju od 20,00 sati u dvorani “Topolica” gost novog prvoligaša, ekipe Mornara.

Share.

Comments are closed.