Prvom timu Mornara šmek daju momci iz Omladinske škole

Mornar u prvom dijelu šampionata nije imao problema sa brojem bonus igrača. Tako će biti i u drugom dijelu sezone, uvjereni su u barskom klubu.

Već prvog dana na treningu su bili Vasilije Stojanović, koji je već od ranije u sastavu prvog tima, a za omladince je u jesenjem dijelu odigrao 14 utakmica, zatim Asad Škrijelj (13 utakmica i  osam golova), Haris Duraković (15 utakmica i 11 golova), Ismail Hadžispahić (13 utakmica) i Lazar Zlatičanin (15 utakmica i pet golova).

Drugog dana priprema prvom timu su priključena još dva mlada igrača, Alen Bišević i Luka Perović.

Bišević je u omladincima odigrao 13 utakmica, na terenu proveo 784 minuta i mrežu rivala pogodio deset puta. Perović je takođe za ekipu omladinaca u Drugoj omladinskoj ligi odigrao 13 utakmica, na terenu proveo 770 minuta i postigao šest golova.

Alen Bišević

Ova dva nesporno dobra igrača i reprezentativca igrala su i za kadetsku selekciju u Drugoj kadetskoj ligi.

Za ekipu kadeta Bišević je odigrao 14 utakmica i proveo u igri 1.070 minuta, a mrežu protivnika pogodio je 24 puta. Ako se tome doda i deset golova iz Omladinske lige, vidi se da je riječ o velikom talentu, koji je 34 puta poslao loptu u mrežu protivničkih golmana.

Perović je odigrao devet utakmica, proveo u igri 570 minuta i postigao dva gola.

Nemanja Leverda

Prema riječima njihovog trenera Nemanje Leverde, inače pomoćnika u seniorima šefu struke Zoranu Đuraškoviću, ova dvojica mladića su poziv za pripreme sa prvim timom zaslužila zalaganjem i trudom i pokazali su da vrijede.

– Utisak svih nas iz stručnog štaba je da će svi igrači koji su pozvani iz mlađih kategorija da odrade pripreme sa prvim timom to i uraditi kako treba. A da će ih ekipa prihvatiti. Momci zaslužuju poštovanje svih nas, siguran sam da će svakim danom biti sve bolji, a u tome i jeste suština. Nije dovoljno da se zadovolje ovim pripremama, već da hvataju zalet za naredni period u kojem će jednog dana biti najvažniji igrači Mornara – ističe Leverda.

Share.

Comments are closed.