Prijem za sportiste Gimnazije “Niko Rolović”

Direktorica Gimnazije „Niko Rolović“, Marija Đonović, upriličila je prijem i dodjelu diploma osvajačima medalja na državnim prvenstvima učenika srednjih škola kao i mnjihovim profesorima. U obraćanju najboljim sportistima, uz čestitke za ostvarene rezultate istakla je i važnost i značaj školskog sporta u ukupnom razvoju mladih ljudi uz želju za ostvarivanjem još boljih rezultata na ličnom i profesionalnom planu.

Svi zajedno, podsjetili su se još jednom svih osvajača medalja.

Prvo su na državnom takmičenju na Cetinju 11. novembra, učenice škole osvojile drugo mjesto u rukometu. Za rukometnu ekipu gimazije nastupale su: Anđela Đurašić, Staša Mandić, Tijana Roćen, Matea Marvučić, Tina Truš, Nikoleta Vuković, Anastasija Golić, Mina Magovčević i Mina Šturanović.

Na državnom takmičenju u odbojci u Bijelom Polju 20. decembra, gimnazijalke su zauzele prvo mjesto i titulu državnog prvaka na nastupile su u sastavu: Andrea Knežević, Maša Dragojević, Mia Ražnatović, Staša Krivokapić, Lana Labović, Kalina Kovačević, Nađa Medin, Maja Raičević, Nora Šabović i Teodora Adžić.

Na istom takmičenju muška ekipa Gimnazije zauzela je drugo mjesto a za Barske gimnazijalce nastupili su: Milutin Milić, Aleksa Stahinja, Filip Milić, Petar Nonković, Luka Vujošević, Amar Muratović, Ivan Martinović i Milan Šćepanović.

Medalju su osvojili i muška košarkaška ekipa, koja je na takmičenju u Podgorici 22. decembra osvojila treće mjesto a za košarkaše iz Gimnazije „Niko Rolović“ su nastupili: Aleksandar Joličić, Danilo Vuković, Vuk Ražnatović, Nemanja Vujošević, Ognjen Vojvodić, Petar Kosović, Risto Božović, Aleksandar Šuša, Nikola Glendža i Petar Lekić.

Zbog loših vremenskih uslova takmičenja u atletici su odložena za april sledeće godine, a Gimnazija „Niko Rolović“ učestvuje u obije konkurencije muškarci i djevojke gdje je jedan od favorita za osvajanje prvih mjesta u obije kategorije.

Share.

Comments are closed.