Predsjednik Opštine čestitao Mariji Vuković četvrto mjesto u svijetu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je Mariji Vuković na osvojenom četvrtom mjestu u skoku uvis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je održano u Beogradu.

“U ime Opštine Bar i svoje lično ime upućujem srdačne čestitke našoj Mariji Vuković na sjajnom uspjehu na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Biti četvrta u svijetu, u samom vrhu sporta, impozantan je rezultat. Marija je još jednom potvrdila svoj kvalitet i opravdala sva očekivanja koje je postavila i sama sebi, ali i svima nama koji smo vjerovali i vjerujemo u njen uspjeh”, napisao je u svom obraćanju Mariji Vuković predsjednik Opštine.  

Marija Vuković, bivša članica barskih atletskih klubova “Mornar” i “Dionis”, zauzela je danas četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Preskočila je 195 centimetara, jedan manje od njenog najboljeg rezultata u karijeri, i stala na visini 198, preko koje su letjele Australijanka Eleonor Paterson, Ukrajinka Jaroslava Mahučik i i Kazahstanka Nadežda Dubovickaja.

Marija je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama osvojila deveto mjesto u finalu skoka uvis, sa preskočenih 196 centimetara, što je bio najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike.

Share.

Comments are closed.