Poznati parovi polufinala odbojkaškog Kupa u obje konkurencije

U polufinalu Kupa Crne Gore 2024 za odbojkašice igraće Herceg Novi i Galeb Liko Soho Group odnosno Albatros  i Luka Bar, dok će se u konkurenciji odbojkaša sastati Budva i Budućnost volley, odnosno Mornar i Jedinstvo, određeno je današnjim žrijebom u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

“Već treću godinu Novljanke su apsolutne favoritkinje za oba pehara. Bez obzira na tu činjenicu, ne želimo se predavati, niti razmišljati pesimistički. Prije par dana imali smo prvenstveni meč u Baru i mogu slobodno reći da smo kroz jednu borbenu igru bili ravnopravan protivnik. Želim da i u predstojećim utakmicama pristupimo slično, da kroz timsku igru probamo da napravimo korak više. Želimo da se maksimalno pripremimo, jer je za moju ekipu i mene ovo veliki izazov”. kazao je trener Galeba LSG Petar Koković.

Oprezan uoči polufinalnih duela je i trener “sirena” !

“Ne smije nas zavarati trenutna pozicija Albatrosa na tabeli,jer su prilično renovirali ekipu, a i oporavile su im se neke bitne igračice. Moramo biti spremni za jak dvomeč,ako želimo igrati u finalu Kupa” prokomnerarisao je narednog rivala u Kupu trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Žrijebom je rukovodio komesar takmičenja OSCG Nikola Pješčić.

Trener Mornara Ivan Dobrković ističe da je samim plasmanom u polufinale Kupa ispunjen jedan od ciljeva u sezoni. Ali pokušaće protiv pojačanog Jedinstva da naprave i korak dalje.

“Polufinale Kupa je bio jedan od ciljeva u ovoj sezoni tako da smo sa te strane ispunili očekivanja i polufinalni duel protiv ekipe Jedinstva koja se pred kraj prvog dijela sezone izuzetno pojačala biće za nas izazov. Ulazimo bez pritiska u polufinalni okršaj i nadam se da ćemo odigrati dobar dvomeč i pokazati visok nivo odbojke. Takodje usljed povreda nekoliko nosioca igre odlučili smo da do kraja sezone veću ulogu imaju naši najtalentovaniji momci i sigurni smo da će opravdati ukazanu šansu. Takodje, koristim priliku da pozovem navijače da podrže naš klub u drugom dijelu sezone uz nadam se još kvalitetnije partije” rekao je Ivan Dobrković, trener OK Mornar.

Termini polufinala za odbojkašice su 21. i 28. februar, dok odbojkaši prve utakmice igraju za vikend 1-3. marta, a revanši su na programu u periodu 8-10. marta.

Share.

Comments are closed.