Povodom Međunarodnog dana mladih košarkaši iz Bara na turniru u Bijeloj

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK “Bijela” iz Bijele organizuje tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za mlađe pionire „Bijela 2022”.

Pored domaćina, na turniru učestvuju ekipe iz Bara, Nikšića i Tivta sa igračima rođenim 2011. godine i mlađim, a manifestacija predstavlja jedan vid borbe i dio naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti, kažu iz CDPR-a.

Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih čija je tema ove godine na globalnom nivou: „Međugeneracijska solidarnost”, namjera je da se na globalnom nivou pošalje snažna poruka o potrebi preuzimanja aktivnosti u svrsi jačanja socijalne kohezije u društvu kroz unaprijeđenje odnosa među generacijama, kao i učvršćivanje međusobnog razumijevanja i svakodnevne saradnje.

Međunarodni dan mladih obilježava se Rezolucijom 54 / 120 od 17. decembra 1999. godine Generalne skupštine Ujedinjenih nacija svake godine 12. avgusta sa ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Bavljenje sportom za sve, pogotovo za mlade, predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne da misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti, kazali su iz CDPR-a.

Share.

Comments are closed.