Poslije 82 dana pauze u Baru se poslednjeg dana maja igra zvanična fudbalska utakmica

Fudbalski prvoligaši poslije više od dva mjeseca u subotu će nastaviti fudbalski šampionat u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi, dok će fudbalski drugoligaši pa samim tim i ekipa Mornara prvo kolo nakon koronavirusa odigrati u srijedu 3. juna, kada će na glavnom terenu SRC “Topolica” u okviru 23. kola ugostiti Drezgu iz Pipera.

Ipak, slučaj je htio da “korona led” i fudbalsku pauzu u Baru probiju seniori FK Hajduk. Naime, u nedjelju 31. maja fudbalsku pauzu od 82 dana prekinuće barski trećeligaš ekipa Hajduka koja će u okviru 13. kola Regionalne lige “Jug” ugostiti hercegnovski Obilić.

-“U goste nam dolazi ekipa iz Sutorine koja je zbog bolje gol razlike druga na tabeli, dok smo mi sa utakmicom više trenutno treći, a oba tima imaju po 19 bodova. Iako se ova utakmica može podvesti pod derbi kola, ono što privlači pažnju javnosti je ta da će ovo poslije 82 dana pauze zbog koronavirusa biti prva odigrana fudbalska utakmica u Baru čime će naš klub na neki način ući u istoriju, kazao je predsjednik FK Hajduk Vasilije Vasko Milošević.   

Slučaj je htio da poslednju utakmicu uoči prekida fudbalskih i sportskih takmičenja u Baru odigraju takođe trećeligaši.

Naime, 10. marta prvo proljećno kolo, odnosno 12-to nastavka sezone treće lige, na pomoćnom terenu SRC “Topolica” odigrale su dvije Sloge, iz Starog Bara i Radovića, u kojoj su gosti bili uspješniji (5:0).

-“Predstojeća utakmica imaće dvostruku važnost. Pored toga što ćemo se boriti za prvenstvene bodove, ujedno će biti i Kup utakmica. Ekipe će se boriti i za plasman u drugo kolu, odnosno polufinale Kupa “Nikša Bućin”, a ukoliko na kraju utakmice bude neriješen ishod, odmah će se izvoditi penali, kaže trener seniorske ekipe FK Hajduk Robert Barabaš.

-“Nijesmo mnogo mijenjali u odnosu na prethodnu polusezonu. Naša ekipa predstavlja spoj mladosti i iskustva. Imamo 29 registrovanih fudbalera koji su prošli ljekarske preglede, a mogu da kažem da ćemo predstojećih osam kola koliko je ostalo do kraja lige odigrati uglavnom u istom sastavu kao i jesenas. Naravno, imamo u ekipi i četvoricu fudbalera iz Mornara koji igraju na “dvojnu”, plus jednog omladinca takođe iz Mornara. Mlađi su do sada prednjačili na treninzima, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati kada se nastavi prvenstvo uz one nešto iskusnije. Svakako da ekipa Igala važi za prvog favorita šampionata, dok i Obilić ima velike ambicije. Mi smo za sada treći i pokušaćemo da osvojimo što više bodova, odnosno tu i ostanemo, mada neće biti ni malo lako to ostvariti. Imali smo svega tri – četiri zajednička treninga i vidjećemo koliko će to ostaviti traga, rekao je trener Hajduka Robert Barabaš.

Utakmica Hajduk – Obilić igra se u nedjelju 31. maja od 17 sati na pomoćnom terenu SRC “Topolica”, dok je starobarska Sloga istog dana gost Orjena. Dan ranije u subotu, Sloga iz Radovića ugostiće Cetinje, dok je slobodno Igalo.

Share.

Comments are closed.