Poraz naših fudbalerki i u drugom meču od Estonije

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je na stadionu SRC “Topolica” u Baru u drugom prijateljskom duelu od Estonije rezultatom 2:1.

Naša selekcija imala je vođstvo, zatim propustila nekoliko šansi u prvom poluvremenu, što je Estonija kaznila i došla do pobjede.

– Bile su ovo dvije dobre provjere za nas, u obje utakmice dali smo šansu velikom broju igračica. Što se tiče ove utakmice, ne mogu biti nezadovljan, uprkos porazu. Dosta dobro smo igrali, nažalost nijesmo iskoristili šanse koje smo stvorili. Takođe, nijesmo bili kompletni, nedostajale su nam Bulatović i Tošković, dok se Kuč vratila poslije duge pauze, kazao je selektor Mirko Marić.

Duga lopta dolazi do Dešić, koja situaciju ,,jedan na jedan” sa golmanom Estonije rješava lijepim lobom za 1:0.

Crna Gora je nastavila sa ofanzivom, imala je i poništen gol Jelene Vujadinović zbog ofsajda, a u istom, 16. minutu, Estonija je izjednačila. Uz dosta sreće, Kristina Banikova je stigla do lopte i savladala Svetlanu Miličić.

Situacija na terenu se i poslije toga nije previše promijenila. Crna Gora je napadala i stvarala prilike, koje do poluvremena nije pretvorila u gol. Jasna Đoković je u 28. minutu imala opasan pokušaj koji je završio malo iznad prečke, zatim je Dešić u 30. bila blizu pogotka glavom. Najbolju šansu propustila je Vujadinović, koja je šutirala pravo u golmana sa ivice peterca. U posljednjim trenucima prvog dijela, Dešić je ponovo dobro probala glavom, ali je Karina Kork uspjela nekako da odbrani taj šut.

U nastavku je opao ritam igre, a Estonija je do novog gola i preokreta došla u 70. minutu. Banikova je izvela prekid, loptu je glavom zakačila Marija Maraš i poslala je u svoju mrežu.

Share.

Comments are closed.