Poraz rukometaša Mornara 7 od Lovćena: Šampion do poslednjeg minuta strijepio za pobjedu u Baru

Mornar 7 – Lovćen: 26 – 28 (11-15)

Bar: SD “Topolica”, gledalaca oko 200.
Sudije: Mladen Beharević (Podgorica) i Igor Čavor (Cetinje)

Sedmerci: Mornar 7 (5:4) – Lovćen (4:1)
Isključenja: Mornar 7 (14 minuta) – Lovćen (18 minuta)

Mornar 7 : Dajković (13 odbrana), Jović, Živković, Ražnatović, Mašanović 6, Ljuši, Agović, Šabanović 3, Mujić 3, Barjaktarović, Marojević 2, Bošnjak 4, Ašanin 3, Popović, Mrdak 4, Jovićević 1.

Lovćen: Borilović (12 odbrana), Borozan (7 odbrana), Beloica, M. Stanojević 2, Simović 6, Damjanović 2, Ankersen, Perišić, Latković 7, Lakićević 4, R. Stanojević, Mrvaljević 6, Pajović, Bulajić 1, Pejović, Vukićević.

Sjajna rukometna predstava u Baru. U okviru drugog kola Prve lige, rukometaši Mornara 7 i aktuelnog šampiona cetinjskog Lovćena su od prvog do poslednjeg minuta opravdali očekivanja, vodivši pravi rovovski rat na parketu “Topolice”. Ako se to od šampiona i očekivalo, svakako da je mladi sastav Mornara 7, prije svega iznenadio cetinjske rukometaše, ali pozitivno i domaću publiku.

Ipak, da sudijski par u nekoliko navrata naročito u prvom dijelu nije “podlegao imenu” aktuelnog šampiona pri donošenju par odluka, možda bi večeras prisustvovali i velikoj senzaciji, ali samo za one koji nijesu bili u dvorani.

Utakmicu je otvorio golom sjajni Marko Simović, da bi domaći preko Luke Mrdaka, Emira Mujića i Bobana Ašanina preokrenuli i u 10’ minutu poveli (4:3).

Od tog trenutka krenula je serija Lovćena koji je za četiri minuta preokrenuo na (7:4).

Domaći su se nijesu predavali pa su golom Mašanović ponovo bili u “egalu” (7:7).

Gosti su novom serijom došli na 8:11, domaći stigli 10:11, pa 11:12, da bi Barani promašili “zicer” za izjednačenje.

Na poluvrijeme su gosti otišli sa prednošću od četiri gola, a u nastavku su Cetinjani do 40’ minuta održavali tu prednost (16:20), a Barani poslednjih 20’ minuta odigrali bez greške.

Tada su na scenu stupili golman Dajković koji je imao sjajno veče (13 odbrana, te Denis Šabanoivć i Jovan Marojević, koji su smanjili prednost gostiju na svega dva gola (18:20).

Nalet domaćih na kratko je golom spriječio Mrvaljević, da bi domaći preko Šabanovića i Mašanovića, da bi sa dva gola Merisa Bošnjaka Barani ponovo vodili (22:21, 50’ minut).

Tada se borba rasplamsala, a iskustvo gostiju je učinilo svoje ! Na scenu je stupio kapiten Lovćena Vuk Latković koji je sa četiri uzastopna gola svoj tim odveo na ispostaviće se pristojnu razliku (23:25, 55’ minut), uz na golu odličnog Vuka Borilovića.

Domaći su preko Ognjena Mašanovića uspjeli da dođu na “minus 1” (24:25), ali je Mrvaljević je u dva navrata ostavljao Cetinjane u igri, da bi Luka Mrdak i Emir Mujić stavili tačku na konačan rezultat, 26:28.

Trener domaćih, Stevo Šiško Nikočević nije bio razočaran izdanjem svoje ekipe, naprotiv:

-“ Evidentno je da ekipa iz utakmice u utakmicu raste, da mi pružamo mnogo bolje partije što mene svakako raduje. Evidento je da nam fali iskusan igrač poput njihovog kapitena Latkovića koji je kada se lomio rezultat uzimao stvar u svoje ruke. Da mi imamo jednog takvog igrača, izašli bi kao pobjednici. Evidentno je da smo još uvijek mladi, da nam treba iskustva, ali nadam se da dobar rezultat neće izostati u ovogodišnjem šampionatu. Svakako cilj nam je opstanak u ligi, činjenica je da ćemo se teško dokopati play-off-a bez obzira što smo pobijedili Budvansku rivijeru u gostima. Imamo težak raspored na početku sezone, ali ako budemo svi na okupu da nećemo imati problema da dođemo do cilja, istakao je šef stručnog štava Mornara 7 Stevo Šiško Nikočević.

Share.

Comments are closed.