Poništeni rezultati rukometnih liga

Rezultati rukometnih liga u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore su poništeni i neće biti proglašen šampion, odlučio je Upravni odbor te asocijacije na elektronskoj sjednici.

Navodi se da će klubovi na početku sezone 2020/2021 zadržavati status u istom rangu takmičenja koji su imali na početku ove sezone.

“Pravo učešća u evropskim kupovima imaju klubovi koji su taj status stekli u sezoni 2018/2019. Završnica Kup takmičenja za sezonu 2019/2020 u muškoj i ženskoj konkureciji, odlaže se za septembar”, piše u zaključcima UO.

Navodi se da uplaćene kotizacije za ovu sezonu važe i za narednu.

UO je u obrazloženju odluke naveo da je privremenim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti zabranjeno održavanje sportskih manifestacija, okupljanje u zatvorenim i otvorenim javnim mjestima, u roku dok postoji opasnost od unošenja, odnosno širenja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID 19).

Navodi se da je članom 23 stav 5 alineja 15 Statuta RSCG propisano da UO obezbjeđuje uslove i organizuje rukometno prvenstvo i Kup Crne Gore za sve kategorije i snosi odgovornost za regularnost tih takmičenja.

“S obzirom, na neizvjesnost ublažavanja, odnosno konačnog ukidanja navedenih mjera, RSCG ne može sa sigurnošću predvidjeti rok za obezbjeđivanje uslova za nastavak liga u svim kategorijama za sezonu 2019/2020. U cilju nastavka poštovanja mjera i prvenstveno očuvanja zdravlja naših sportista RSCG je razmotrio praksu nacionalnih federacija Evrope i regiona koje su donijele iste ili slične odluke u vezi statusa sezone 2019/2020”, piše u saopštenju.

Shodno odluci o poništavanju svih liga u organizaciji RSCG za sezonu 2019/2020, svi klubovi na početku sezone 2020/2021 zadržaće prošlogodišnji status u istom rangu takmičenja, odnosno neće biti ispadanja u niži, niti plasmana u viši rang takmičenja.

Pravo učešća u evropskim kupovima zadržavaju klubovi koji su taj status stekli u sezoni 2018/2019 i uplaćene kotizacije za sezonu 2019/2020 važe i za sezonu 2020/21.

U ozbir je uzeta i činjenica da trenutna situacija samo dodatno finansijski opterećuje klubove.

“Za RSCG su prioritet zdravlje igračica i igrača, kao i poštovanje odluka Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, zbog kojih je i došlo do prekida svih takmičenja u svim sportovima na teritoriji Crne Gore”, piše u saopštenju.

Share.

Comments are closed.