Počeo tradicionalni odbojkaški „Port Cup 2022“, Luka Bar poražena od Budućnosti poslije pet setova

Utakmicama prvog kola otvoren je 27. Međunarodni odbojkaški „Port Cup“. Tradicionalno, ovim turnirom otvara se nova odbojkaška sezona u zemlji.

Hrvatska Marina Kaštela bila je bolja od tivatske Akademije 3:1, u prvom meču dana. U setovima je bilo (25:17, 22:25, 25:17, 25:13).

Kaštelanke su u većem dijelu meča bile bolj rival, iako su Tivćanke odlično odigrale drugi set kojeg su dobile, ali i pružile solidan otpor u prvom i trećem setu.

Sa turnira u Baru

U drugom meču dana viđena je velika borba između domaćina Luke Bar i Budućnosti u kojem su Podgoričanke slavile sa 3:2 u setovima.

Gošće su poslije dva seta imale prednost od 2:0 (25:20, 25:20), dok su se podmlađene Baranke trgle u nastavku i uspjele da izbore peti set (25:22, 32:30).

U petom setu ekipa Budućnosti je bila konkretnija i slavila (15:9), za konačnih 3:2.

Pulenke Vladimira Milačića koje su sa pripremama krenule 15. avgusta, na ovom turniru lišene su pomoći reprezentativke Dušanke Petrović koja karijeru nastavlja u inostranstvu.

Baranke su igrale u sastavu; Zarubica, Kovač, Pepđonović, Vukoslavčević, Marković, Balović, Raičević, M. Martinović, N. Martinović, Ražnatović, Hodžić, Adžić, Tvrdišić, Gardašević, Džeferović.

Sjutra su na programu utakmice drugog kola. Od 16 sati igraće Akademija i Budućnost, a od 18:30 h u derbiju kola rivali su; Luka Bar i Marina Kaštela.

Share.

Comments are closed.