Pobjeda Mornara nad SC Derbijem: Lazić trojkom donio prednost Baranima u polufinalnoj seriji play – off-a

SC Derbi – Mornar Barsko zlato 73:76 (11:20, 30:20, 17:19, 15:17)

Podgorica: Kuća košarke, gledalaca oko 50.
Sudije: Radomir Vojinović (Nikšić), Radoš Savović (Podgorica) i Mladen Lučić (Podgorica).

SC Derby: Neal 16, Magee 16, Pavličević 12, Vučeljić 3, Slavković 1, Hadžibegović 10, Starovlah, Vujisić, Baćović, Ivišić, Ilić 2, Kamenjaš 13.

Mornar Barsko zlato: Mihailović 11, Mićović 10, Jeremić 21, Živanović, Šehović 7, Smith 7, Rakočević 2, Lazić 16, Marljukić, Vesković, Miković 2, Vranješ.

Trojkom Aleksandra Lazić uz zvuk sirene, košarkaši Mornara su savladali SC Derbi u Podgorici 76:73, u prvoj utakmici polufinala play – off-a.

Naime, kada su mnogi već vidjeli produžetak, na tri sekunde prije isteka 40-og minuta i neriješenog rezultata 73:73, domaći su izveli aut sa polovine Barana.

Erik Nil je to nespretno uradio, odnosno Lazić je odigrao odličnu odbranu, pa je lopta stigla do Mićovića koji je maestralno reagovao i u kontri “izbacio” Lazić koji je bukvalno u “lice” šutirao za tri poena Kamenjašu i pogodio za veliko slavlje i “brejk” Barana.

Iako je meč bio izuzetno bitan, viđena je dopadljiva košarka sa puno preokreta.

Barani su odlično otovorili meč sjajnom šuterskom serijom za tri poena, prije svih Mihailovića, Lazića i Jeremića da bi prvi period riješili u svoju korist 20:11, poslije serije Mornara sredinom ovog dijela igre (12:0).

Puleni Mihaila Pavićevića su nastavili u tom ritmu i poslije dva minuta drugog kvartala imali maksimalnih “plus 13”, (26:13).

U tom periodu igre, domaćin je napravio veliki broj grešaka u napadu, zahvaljujući izvanrednoj odbrani Barana.

Ipak, kako se bližilo poluvrijeme, domaćin je topio prednost rivala, gosti neobjašnjivo stali, pa su trojkom Nila na nepuna tri minuta prije kraja drugog perioda prvi put poveli 35:34.

Na poluvrijeme su “studenti” otišli sa pola koša prednosti (41:40) i u tom ritmu nastavili u uvodnim minutima treće četvrtine.

Podgoričani su u trećoj četvrtini pobjegli na “plus 7” (47:40), Mornar se vratio i preokrenuo do mini pauze na 58:59, preko Lazića i Šehovića.

“Studenti” su preko Kamenjaša na tri minuta prije kraja imali činilo se odličnu poziciju uoči finiša meča, nakon što su poveli 69:64.

Jeremić je odlično reagovao (3+2) sa pet vezanih poena.

Nil je nakon toga pogodio dva bacanja, Sead Šehović uzvratio poslije sjajnog solo prodora i polaganja”, da bi Kamenjaš donio Derbiju minimalnih 73:71 uoči već opisane završnice.

Marko Jeremić je u ekipi Mornara bio najjefikasniji sa 21 poenom, 16 je dodao Aleksandar Lazić, 11 Vladimir Mihailović i 10 Strahinja Mićović.

U podgoričkoj ekipi po 16 poena Nila i Megija, 13 Kamenjaša, 12 Pavlićevića i 10 bivšeg igrača Mornara, Emira Hadžibegovića.

Polufinala serija play – off-a nastavlja se u subotu u barskoj “Topolici”, a igra se na dva dobijena meča.

Share.

Comments are closed.