Pioniri KK Mediteran pobjednici turnira povodom Dana državnosti

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore, tradicionalno, ovog puta trinaesti put, povodom Dana državnosti Crne Gore, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški turnir za pionire.

-“Pored proslave i obilježavanja praznika, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera”, istakli su organizatori, odnosno Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR).

Učesnici košarkaškog turnira za pionire „Sutomore 2019” bile su ekipe iz Bara i Sutomora. Turnir je održan na terenima OŠ „Ante Đedović” u Baru, a ekipe su nastupale sa igračima rođeni 2006 i 2007. godine.

U polufinalnim utakmicama, KK Sutomore 2 je izgubilo od KK Mediteran 1 iz Bara sa 108 : 71, dok je u drugom polufinalu KK Sutomore 1 nadigralo KK Mediteran 2 iz Bara sa 88 : 65.

U borbi za treće mjesto barski Mediteran 2 je sa 88 : 81 savladao Sutomore 2, dok je pobjednik turnira Mediteran 1koji je u finalnoj utakmici pobijedio Sutomore 1 sa 92 : 68.

CDPR je kao i uvijek do sada velikim peharom nagradilo pobjednika turnira.

Najbolji igrač turnira je Maruan Čičić (KK Sutomore 1), a najbolji strijelac turnira Balša Perović (KK Sutomore 1) koji su dobili kao nagradu prigodne poklone.

Proglašena je najbolja petorka turnira u kojoj su: Marko Kosović, Vladimir Komnenović i Marko Bardić (KK Mediteran 1), te Stefan Dabanović i Filip Jovičić (KK Sutomore 1).

Share.

Comments are closed.