Pavićević potpredsjednik ABA lige: Mornar u prvom kolu gost Cibone

Na juče održanom sastanku Skupštine ABA lige u Banja Luci za potpredsjednika regionalnog košarkaškog karavana izabran je prvi čovjek Mornara Đorđije Pavićević. (Drugi potpredsjednik biće Predrag Milojević prvi čovjek FMP-a, a ligom će sledeće sezone predsjedavati direktor Cibone Domagoj Čavlović).

Skupština ABA lige donijela je odluku da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje odluke na poslednjoj Skupštini ECA vezano za status ABA lige u raspodjele mjesta od sezone 2020/21. A, sve sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu.

Skupština ABA lige potvrdila je kalendar takmičenja 1. ABA lige, poslije čega su određeni takmičarski brojevi. Mornar u 1. kolu koje počinje 4. oktobra gostuje Ciboni, u 2. kolu dočekuje Igokeu a u 3. igra protiv Partizana u Beogradu.

U 4. kolu gostuje Primorskoj a u 5. u Baru dočekuje Cedevita Olimpiju.

U 6. kolu Barani gostuju FMP-u a u 7. su domaćini Zadru. U derbiju 8. kola ABA lige gostuju Crvenoj zvezdi a u 9. rundi u Topolici će biti viđen prvi crnogorski derbi pošto nam u goste stiže Budućnost VOLI. 

U 10. kolu gostujemo Krki, a prvu polusezonu Mornar završava duelom protiv Mege u Topolici.

Kompletan raspored možete pogledati na ovoj link adresi:

https://www.aba-liga.com/calendar.php

Share.

Comments are closed.