Osmo kolo AdmiralBet ABA lige otvoriće u Čačku košarkaši Borca i Mornara, u subotu u 17 sati

Nakon tri izgubljene utakmice na svom parketu, košarkaši Mornara Barskog zlata šansu će tražiti u gostima u  meču protiv ekipe koja je bez pobjede u dosadašnjem dijelu šampionata regionalnog takmičenja.

Da loš start u takmičenju ne znači mnogo, potvrdile su i utakmice u poslednja dva kola u kojima je, samo za one koji misle da je igra na svom parketu  i  rezultat u prethodnim kolima, siguran garant za trijumf, ustvari  loša procjena, jer apsolutnih favorita nema!

Tako su, da podsjetimo, košarkaši Mega MIS-a, posle pet izgubljenih utakmica,  u šestom kolu deklasirali ekipu Studentskog centra, a u prošlom,veoma lako pobijedili Mornar Barsko zlato u dvorani “Topolica”.  Crvena zvezda je, potpuno neočekivano, izgubila na svom parketu, od košarkaša Zadra koji su na utakmici u Beogradu, pobjedu ostvarili  bez najboljeg igrača Luke Božića. Budućnost Voli je, spletom srećnih okolnosti, u prošlom kolu, dobio u gostima, izgubljenu utakmicu protiv ekipe Zadra.

Na ove okolnosti upozoravao je strateg Mornara,  Mihailo Pavićević, pa je nakon utakmice protiv Mege, kazao da će njegova ekipa “žestoko” trenirati pred predstojeću utakmicu, jer  je borba za opstanak u ligi, prevashodni cilj.

Od  igrača će tražiti maksimum, jer u narednim utakmicama, posle susrreta sa ekipom Splita, u devetom kolu ,u kojoj bi  Mornar u “Topolici”, nakon tri izgubljena meča,  trebalo da trimfuje, jer je makar po  dosadašnjim rezultatima favorit , slijede tri veoma teška meča, protiv Crvene zvezde u Beogradu, Budućnosti  Volija u Baru, i  Cedevita Olipmpije u  Ljubljani.

Mornar Barsko zlato,nakon tri dobijene i četiri izgubljene utakmice, sjutra putuje u Čačak, pružiće maksimum,nadaju se uspjehu, jer bi značio  mirniji ulazak u mečeve sa favorizovanim protivnicima.

Share.

Comments are closed.