OSCG: Testirano 46 dječaka iz Crne Gore

Odbojkaški savez Crne Gore, u saradnji sa Smart Gym timom, odradio je testiranje 46 kandidata za mušku pionirsku odbojkašku reprezentaciju Crne Gore (dječaci rođeni 2007.godine i mlađi).

Selektoru Darku Prebiračeviću testiranje će poslužiti za što bolje selektovanje kandidata za reprezentaciju koja će nastupiti na U17 Evropskom prvenstvu 2023.godine, čiju je organizaciju dobio Odbojkaški savez Crne Gore.

“Veoma sam zadovoljan današnjim okupljanjem i početkom ovog jako važnog programa. Testiranje je bila provjera motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika, naročito onih koji su po specifikaciji najvažniji za odbojku. Akcenat je dat na eksplozivnoj snazi, brzini kretanja u kratkom prostoru, agilnosti i koordinaciji. Kroz ovu seriju varijabli, dobiće se vrijedni podaci, sa kojim će se, kroz dalje praćenje, pravovremeno i suštinski moći uticati na generalno poboljšanje onih sposobnosti od kojih zavisi uspjeh odbojkaške igre. Takođe, biće i važna komponenta u selekciji igrača. U planu je nekoliko ovakvih testiranja tokom pripremnog ciklusa i nadam se da ćemo kroz kontinuiran rad pred početak prvenstva imati vidljiv i zadovoljavajući napredak kod dječaka koji su uključeni u program a koji će u budućnosti biti važni činioci seniorske ekipe”, izjavio je selektor muške pionirske reprezentacije Darko Prebiračević.

Iz OK Galeb testirano je šest dječaka: Jovan Drešić, Balša Milatović, Matija Matković, Nikola Rabrenović, Vasilije Božović i Ognjen Marstjepović.

Testiranje je odrađeno u dvorani Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici.

Share.

Comments are closed.