Odlični nastupi Divne Ratković na ITF turnirima u Španiji

Najbolja crnogorska juniorka, Baranka Divna Ratković, prethodnih mjesec dana provela je u Španiji gdje je nastupala na najačim međunarodnim ITF turnirima. Divna je na svakom od tri turnira bila u glavnom žrijebu, a to je moguće samo ako igrači imaju dobar rejting, odnosno da su među 150 najboljih juniorskih igrača na svijetu.

Od 7. do 13.marta igrala je u Valensiji gdje je održan ITF turnir druge kategorije, na kojem je stigla do četvrtfinala.

U prvom kolu savladala je Španjolku Candela Aparisi Gonzalez- Vallarino u tri seta 2-6 6-1 6-1, a u drugom takođe njenu zemljakinju Carmen Lopez Martinez 6-2 6-4.

Zbog lošeg vremena i kiše mečevi su odlagani, pa je nakon drugog kola odmah morala da igra i četvrfinale.

U četvrtfinalu se sastala sa Francuskinjom Sarah Rakotomanga Rajaonah i u neizvjesnom meču izgubila u dva seta 4-6 4-6, mada su je nijanse dijelile da uđe u polufinale jakog turnira u Valensiji.

Sa dubl partnerkom Yoanom Konstantinovom iz Bugarske, Divna je stigla je do polufinala, pobjedama nad parom Carolinom Gomez (Španija) i Celine Simunyu (Irska) 6-2 6-2, dok su u četvrtfinalu bile bolje od para Franceska Pace (Italija) i Berta Pasola (Španja) 6-4 6-4.  U polufinalu su izgubile od prvih nositeljki Raquel Gonzales Vilar (Španija) i Joelle Lilly Sophie Steur (Njemačka) 3-6 1-6.

Dan kasnije počeo je turnir u Benicarlu (14.03. do 20.03.) takođe druge kategorije. I tu je zaustavljena u četvrtfinalu !

U prvom kolu super talentovana Baranka je savladala Španjolku Angelu Geballi Sancho 6-0 6-3, u drugom Belgijanku Ameliu Waligoru u tri seta 6-0 2-6 6-4.

U četvrtfinalu se sastala sa Ukrajinkom Katrynom Lazarenko i u dugom i neizvjesnom meču izgubila, nakon vođstva u prvom setu od 4:1, ali je ipak izgubila taj set 6-7 (4). Potom je relativno lako osvojila drugi 6-3, a odlučujući treći, izgubila 3-6. I ovoga puta su je nijanse dijelile da uđe u polufinale jakog turnira.

Sa dubl partnerkom Nahiom Berecoechea iz Francuske stigla je takođe do polufinala, pobjedama nad parom Lucia Gomez Delgado (Španija) i Shanice Roignot (Francuska) 6-0 6-3, dok su u četvrtfinalu  bile bolje od para Alvetina Ibragimova (Rusija) i Amelia Waligora (Belgija), koje su bile druge nositeljke, 6-1 6-4. U polufinalu su zaustavljene od trećih nositeljki Njemica, Joelle Lilly Sophie Steur i Marie Vogt 5-7 1-6.

Na kraju boravka u Španiji Divna je od 21. do 27. marta nastupila na  međunarodnom turniru prve kategorije u Villeni.

Kiša je poremetila planove organizatorima, i nakon predviđenih mečeva na terenima sa šljakom, mečevi su igrani na tvrdoj podlozi na kojoj se bilo jako teško prilagoditi u takvim vremenskim uslovima. Mečevi su više puta odlagani i na kraju je igrano u setovima na 4 dobijena gema.

U prvom kolu Divna se sastala sa Indijkom Vaishnavi Adkar i nakon vođstva u prvom setu 4:3 i set lopte nije uspjela da ga privede kraju u svoju korist, pa je poražena u taj-brejku 4-5 (4). Drugi je dobila ubjedljivo 4-0,  dok je u neizvjesnom super taj-brejku poslije vođstva 9:7 i meč lopte na žalost poražena 10:12.

Sa dubl partnerkom Yoanom Konstantinovom iz Bugarske stigla je i na ovom turniru do polufinala. Savladan je par Carmen Juan Bru –  Ksenija Rage (Letonija) 4-0 4-0, u drugom kolu nsu bile bolje od para Irinom Balus (Slovačka) – Nikola Bratunkova (Češka), koje su bile druge nositeljke, 1-4 4-0 10-7, dok su u četvrtfinalu bile bolje od para Ada Piestrazynska (Poljska) – Emilija Tverijonaite (Litvanija) 4-1, 1-4 10-5. U polufinalu su poražene od trećih nositeljki Njeemice Joelle Lilly Sophie Steur  i Belgijanke Hanne Vandewinkel  3-6 2-6.

Share.

Comments are closed.