Odbojkašice Luke Bar nastavile dominaciju: Deseta titula šampiona Crne Gore

Luka Bar – Morača: 3-0 (25:15, 25:15, 25:15)

Bar: SD “Topolica”, gledalaca oko 300.
Sudije: Branko Batizić i Slobodan Kovačević (Podgorica)

Luka Bar: Petrović, Dević, Duraković, Cenović, Burzanović, Zavišić, Martinović, Knežević, Vukoslavčević, Vuković, Čarapić, Hodžić, Barjaktarović.

Morača: Matanović, Vukadinović, Nedić, Petričević, Vukićević, Čavić, Miljanić, Rakočević, Krivokapić, Kovač, Savović, Kamčeva, Gigović, Đonović.

Odbojkašice Luke Bar nastavljaju da vladaju crnogorskim odbojkaškim terenima. Barske “sirene” su i večeras prikazale potpunu dominaciju u finalu play-off-a domaćeg šampionata.

U trećoj utakmici finalne serije, Luka Bar je i treći put u nedjelju dana, večeras sa maksimalnih 3:0 savladala odličnu ekipu Morače i okitila se 10. titulom šampiona Crne Gore u 13-oj sezoni od kako se igraju šampionati u nezavisnoj državi.

Pulenke Vladimira Milačića ni večeras nijesu dozvolile nikakvo iznenađenje. Od starta su krenule odlučne da pred svojim navijačima, krunišu jednogodišnji kvalitetan rad i potvrde kao i u minimulim sezona da se najbolja odbojka igra u gradu pod Rumijom.

To svakako pokazuje i večerašnjih, tri puta po 25:15 ! Dijana Vuković sa 21 poenom, Dušanka Petrović sa 13, te Milena Burzanović i Tamara Vukoslavčević sa po 9 poena vodile su svoj tim do treće pobjede u finalnoj seriji, ali naravno svim djevojkama čestitke za uspjeh koji će teško koja ekipa u skorije vrijeme uspjeti da ponovi.

Na drugoj strani i pulenkama Predraga Đonovića čestitke za fer i sportsko nadmetanje a večeras su se izdvojile dvije Teodore, Čavić i Rakočević, sa 12 odnosno 4 poena.

Inače, u svih 13 sezona ili ti finala play-off-a “sirene” su bile učesnice, ali ni jedno finale nije donijelo ovakvu dominaciju jedne ekipe kao što je to bio slučaj ove godine sa Lukom Bar.

Barjaktarović i Pajković

-“Odigrale smo odlično finalnu seriju. Sve smo ispoštovale što smo se dogovorile. Jednostavno, znale smo da ako odigramo kako znamo i umijemo, odnosno na našem nivou da neće biti problema da osovjimo novu titulu, jer smo cijele godine kvalitetno radile i na kraju se taj rad i trud isplatio. Uz to, htjele smo da finalnu seriju završimo pred našom publikom i to smo uspjele da ostvarimo. Želim da se zahvalim saigračicama, stručnom štabu kao i upravi kluba na podršci svih ovih godina, kazala je kapitenka Luke Bar Danijela Barjaktarović.

Pobjednički tandem: Milačić – Dobrković

-“Sam podatak da smo iskoristili samo jedan tajm aut tokom ove utakmice dovoljno govori kako smo igrali. Čestitke djevojkama na dobroj sezoni, dobro odigranom finalu, svakako i upravi našeg kluba na stvorenim uslovima. Svakako želio bih da se zahvalim mom prvom saradniku Blažu Dobrkoviću, profesoru Dejanu Laboviću koji je bio zadužen za fizičku pripremu, Nenadu Vujanoviću koji je kao predsjednik kluba izdvajao puno vremena za rad u klubu, kao i svim trenerima u mlađim kategorijama. Završena je jedna stranica, okrećemo novu, priča se nadam se nastavlja dalje, kazao je strateg Baranki, Vladimir Milačić.

Iako se znalo da je vječiti odbojkaški šampion Crne Gore, ekipa Luke Bar favorit i ove godine protiv kvalitetne Morače za titulu, mnogi poznavaoci odbojke su očekivalo nešto uzbudljivije finale. Ipak, tako nije bilo, Luka Bar je na dominantan način odbranila titulu što je sportski nakon treće utakmice potvrdio i trener Morače, Baranin Predrag Đonović:

-“Jeste, Luka Bar je zasluženo odbranila titulu, a mi smo iskreno da vam kažem očekivali da ćemo pružiti mnogo bolji i jači otpor u ovom finalu. Ušli smo u finalnu seriju, odnosno polufinale bez našeg “prvog dizača” što se pokazalo kao veliki hendikep. U svakom slučaju čestitam mojoj ekipi na ovogodišnjem rezultatu, nemam im što zamjeriti, danas smo osvojili drugo mjesto. Idemo dalje, sledeća sezona biće izuteno teška za nas, radimo već desetak godina bez sponzora odnosno finasiramo se od Škole odbojke. Velika zahvanlnost momcima Marku Radusinoviću i Marku Blagojeviću koji sve ovo finansiraju, naše djevojke su odlični studenti, odlični đaci, dakle prosti amaterizam, tako da ćemo probati i iduće godine da napravimo nešto ozbiljnije, rekao je Predrag Đonović.

Medalje službenim licima koji su dijelili pravdu na finalnoj utakmici, Podgoričanima Branku Batiziću i Slobodanu Kovačeviću, te Supervizoru finala, našoj sugrađanki Anki Ivanović uručio je Miloš Jovanović, Komesar takmičenja.

Srrbne medalje odbojkašicama Morače predao je Ivan Bošković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Vujanović uručuje zlatne mdalje kapitenki Luke Bar

Zlatne medalje odbojkašicama Luka Bar uručio jeNenad Vujanović, član Upravnog odbora OSCG.

Predsjednik OSCG uručuje pehar Danijeli Barjaktarović

Pehar kapitenki Luke Bar, Danijeli Barjaktarović uručio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Share.

Comments are closed.