Nikola Simović, predsjednik UO FK Mornar: Obren Sarić prvi pik za trenera barskog drugoligaša

Mornar je neslavno završio ,,putešestvije“ kroz Prvu ligu. Ali, iako su ispali iz elite, u barskom klubu vrijedno rade kako bi stvorili sve uslove da ovaj kolektiv bude na mnogo većem nivou – od infrastrukture, do igračkog i stručnog kadra…

Tokom pauze za sva važnija pitanja najodgovorniji svakako je predsjednik Upravnog odbora Nikola Simović, koji je na putu da riješi pitanje šefa stručnog štaba. Kao i uvijek mladi funkcioner barskog kluba bio je spreman za razgovor za Arenu.

– Ovih dana imao sam dosta razgovora sa trenerima, jer želimo da to pitanje što prije riješimo, kako bi samim tim, organizovali početak priprema za novu sezonu. Bilo je dosta razgovora, slobodno mogu reći sa trenerima koji nijesu iz Bara, jer zaista želimo da nađemo adekvatno rješenje. Dosta imena je u opticaju, ali iskren da budem prvi pik je Obren Sarić, sa kojim sam razgovorao, nijesmo postigli definitivan dogovor. Vidjećemo šta će biti, ali radi se o iskusnom treneru, koji je bio i selektor pionirske reprezentacije, Baranin je i svakako da bi to možda bilo najbolje rješenje. Ostaje da vidimo šta će biti, ali svakako da već nakon vikenda očekujem da Mornar imenuje novog šefa stručnog štaba – otkrio je za podgoričku Arenu Nikola Simović.

Nikola Simović predjednik UO FK Mornar

Nekadašnji fudbaler, a sada funkcioner, prije tačno godinu u intervjuu za Arenu najavio je da je za Mornar najvažnije da stvori mnogo bolje uslove, odnosno da će akcenat biti na infrastrukturi. Ono što je tada izjavio, sada se pokazuje da je to definitivno govorio sa vizijom. ,,Topolica“ u odnosu na prije godinu definitivno izgleda modernije i ljepše…

– Zahvaljujući predsjedniku opštine Bar Dušanu Raičeviću uspjeli smo da uradimo dosta po pitanju infrastrukture. Na njegovu inicijativu, a uz pomoć Fudbalskog saveza, kao i Crnogorskog olimpijskog komiteta, stadion sada izgleda mnogo bolje. Pred Igre malih zemalja rekonstruisane su svlačionice, postavljene stolice na tribini, travnata podloga se takođe mijenja, tako da ćemo sigurno imati mnogo bolje uslove – kaže Simović, ne krijući zadovoljstvo, jer je Mornar kao što je poznato minule sezone kao domaćin igrao od Radanovića do Pljevalja. Osim glavnog terena i pomoćni teren ,,Topolica“ biće modernizovan.

– Dobili smo podršku Fudbalskog saveza Crne Gore i zahvaljujući tome uskoro će biti postavljeni reflektori na pomoćnom terenu, a vrijednost te investicije iznosi oko 30.000 eura. To je velika stvar i sigurno da ćemo samim tim imati mnogo bolje uslove – najavio je Simović.

Mornar će pokušati naredne sezone da igra zapaženiju rolu u Drugoj ligi, a kako bi klub dočekao spremno nove izazove, treba mu stabilizacija po mnogim pitanjima. Sve će biti jasnije u ponedjeljak…

– U ponedjeljak u 11 časova održaće se Skupština kluba. Želimo da definišemo neka pitanja, a sve u cilju kako bi Mornar po mnogim pitanjima bio jači, jer želimo da uzdignemo klub i vratimo ga tamo, gdje mu je i mjesto – napomenuo je Simović, koji je uvjeren da će Barani uskoro imati priliku da ponovo gledaju dobar fudbal na ,,Topolici“.

Share.

Comments are closed.