Nikola Masoničić zbog obaveza u novom klubu podnio ostavku, Milorad Krunić novi selektor odbojkašica

Dosadašnji selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Nikola Masoničić podnio je ostavku na tu funkciju, jer zbog obaveza u klubu ne može da vodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Na moju žalost, zbog klupskih obaveza nisam u mogućnosti da vodim reprezentaciju na predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prošle godine sam potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Hilalom iz Sudijske Arabije uz dogovor sa klubom da mogu da budem i selektor. Nažalost, zbog pomjeranja početka sezone u Saudijskoj Arabiji (15. septembar), klub insistira da početkom avgusta krenemo sa pripremama i nema razumijevanja za kašnjenje od mjesec dana. Saopšteno mi je da bi eventualni raskid ugovora bio moguć jedino uz obeštećenje. Želim da se zahvalim čelnicima OSCG, prije svega predsjedniku Cvetku Pajkoviću, na šansi koju mi je pružio da skoro četiri godine budem selektor seniorske reprezentacije. Trudio sam se da svojim radom opravdam povjerenje. Želio bih i da se zahvalim kompletnom stručnom štabu na maksimalno profesionalnom odnosu i, naravno, igračicama, koje su uvijek bez pogovora odrađivale što smo od njih tražili. Takođe bih poželio sreću cjelokupnom timu u predstojećim kvalifikacijama, uz želju da će se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, što svakako igračice i Savez zaslužuju”, kaže se u dopisu koji je OSCG dostavio Masoničić.

Nikola Masoničić

Radom i ozbiljnošću Nikole Masoničića svi u OSCG bili su izuzetno zadovoljni i izražavaju žaljenje što on nije mogao da dovrši započeti dugoročni projekat. S druge strane potrebno je razumjeti situaciju u kojoj bi se on našao u slučaju da je jednostran raskinuo ugovor sa klubom, pa se ovom prilikom Nikoli zahvaljujemo za sve što je uradio kao selektor reprezentacije.

Umjesto njega, Upravni odbor OSCG za selektora je imenovao Milorada Krunića, stručnjaka iz BiH, koji je dugo godina bio izuzetno uspješni trener hrvatske ekipe Marina Kaštel i koji će od ove sezone biti trener odbojkašica Herceg Novog.

Krunić je rođen 9. marta 1981. u Ljubinju. Trenersku karijeru počeo je 2002. u Ljubinju, gdje je osvojio juniorsko prvenstvo RS i BiH. Karijeru je nastavio u Srbiji, gdje je sa ekipom Novog Sada osvojio Vojvođansku ligu 2005, sa ekipom Mladosti treću ligu 2007. i sa ekipom Dunav Volley 2010. Drugu ligu. Od 2012. do 2016. radio je u Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji kao pomoćnik i osvojio drugo mjesto u Evropskoj ligi 2013. i plasman na EP 2015. Od 2013. vodio je OK Marina Kaštel i u devet sezona igrao 12  seniorskih finala i osvojio pet trofeja. U sezoni koja je iza nas osvojio je Kup Hrvatske i igrao finale plej-ofa. Odbojkaški klub Herceg Novi, koji je nedavno izborio plasman u Prvu ligu Crne Gore za odbojkašice, izabrao je Krunića kao dugoročno rješenje na poziciji trenera.

Zanimljivo je da je Krunić bio prvi trener dugogodišnjih reprezentativaca Crne Gore Gojka i Božidara Ćuka.

Share.

Comments are closed.