Nastavak fudbalskih takmičenja 1. juna

Sva takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore biće nastavljena 1. juna, saopšteno je iz crnogorske Kuće fudbala.

Navodi se da će shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za borbu protiv zaraznih bolesti i dinamici normalizacije sportskih aktivnosti početi takmičenja u Telekom Prvoj, Drugoj, Omladinskoj, Kadetskoj, Ženskoj i Futsal ligi.

“Uzimajući u obzir odluke NKT i uputstva Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalski savez je pripremio kalendar takmičenja za preostali dio takmičarske sezone u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi Crne Gore”, piše u saopštenju.

Prema predloženom kalendaru, nastavak sezone predviđen je za 1. jun, dok bi završetak regularnog dijela sezone (36. kola) u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi bio 19. jul.

FSCG logo

“Na taj način FSCG bi na blagovremeno dostavio UEFA učesnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ukoliko UEFA produži rok za dostavljanje predstavnika u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja Fudbalski savez će revidirati kalendar takmičenja kako bi se obezbijedila veća pauza između dva prvenstvena kola”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da će odigravanje polufinalnih i finalnog meča Kupa Crne Gore zavisiti od datuma za prijavu klubova za učešće u evropskim takmičenjima, ukoliko bude termina za odigravanje mečeva i polufinalisti ne budu učesnici baraža za popunu Telekom Prve lige.

“Takmičenja će biti nastavljena ukoliko ne bude promjena u dinamici normalizacije sportskih aktivnosti i u ukoliko to bude u skladu sa odlukama i mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da će klubovi biti obavezni da mečeve takmičenja mlađih kategorija organizuju na terenima sa prirodnom travom u popodnevnim/večernjim časovima, po mogućnosti pod reflektorima.

“Izuzetno, na terenima sa vještačkom podlogom mogu se igrati mečevi takmičenja mlađih kategorija u večernjim časovima i ukoliko je teren adekvatno osvijetljen”, piše u saopštenju.

Predstavnicima klubova predočen je plan Saveza o finansijskoj pomoći sa ciljem normalizacije funkcionisanja klubova koji se takmiče na nacionalnom nivou uslijed novonastale situacije izazvane pandemijom COVID-19.

Druga fudbalska liga Crne Gore logo

Najavljeno je da će Fudbalski savez obezbijediti finansijsku pomoć svim klubovima kako bi nesmetano završili tekuću sezonu ali i dodatna novčana sredstva kao pomoć za naredne dvije takmičarske sezone.

“Savez će blagovremeno informisati javnost o datumima odigravanja preostalih mečeva u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi, svim odlukama nadležnih tijela i komisija, kao i o svim preporukama i smjernicama izdatim od strane FIFA i UEFA”, piše u saopštenju Fudbalskog saveza.

Share.

Comments are closed.