„Nadam se pravoj muškoj utakmici protiv kvalitetne ekipe Rudara i rezultatu kojim ćemo biti zadovoljni” poručio trener Mornara Slavoljub Bubanja uoči nedjeljnog gostovanja

Utakmicama šestog kola ovog vikenda biće nastavljen šampionat u Telekom prvoj fudbalskoj ligi, nakon kojeg slijedi 15-to dnevna reprezentativna pauza. Ekipa Mornara u nedjelju od 17 sati i 30 minuta gostuje ekipi Rudara, dok se istog dana još sastaju: Budućnost – Zeta i Dečić – Sutjeska. Ovog popodneva na rasporedu su dva uvodna meča: Jezero – Podgorica i Iskra – Petrovac.

Barani su u sjajnom nizu, u pet kola su upisali četiri pobjede i remi, od toga imaju nanizane tri uzastopne pobjede. Trenutni plasman im daje za pravo da se nadaju da i u Pljevljima protiv odlične ekipe Rudara, može ostvariti dobar rezultat, odnosno da se ostane neporažen.

Poslije 15-to dnevnog odsustva zbog bolesti, na klupu Mornara se vraća šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja, koji je za naš portal kazao da će njegov tim i u Pljevljima pokušati da nastavi uspješan rezultatski niz.

-“Sigurno da mnogo mirnije ulazimo u naredni meč poslije pobjede na Jezerom, odnosno pred pauzu. Uoči duela sa Jezerom sam momcima kazao da ukoliko pozitivno riješimo taj duel, može nam eventulano donijeti uoči pauze i borbu za prvo mjesto. Ono što sam se uvjerio kada je riječ o ekipi Rudara i u meču sa aktuelnim šampionom prošle srijede, da Pljevljaci sigurno ne zaslužuju trenutni plasman po kvalitetu, već pri vrhu tabele. Gledao sam ih i potiv Sutjeske, tako da nas očekuje zahtjevna i tvrda utakmica. Predstojeći duel donosi nam izvjesnu dozu opterećenja, jer pored toga što su Pljevlja i Rudar pravi fudbalski centar, bodovi se “Pod Golubinjom” teško osvajaju. Pak, ko bude manje griješio, biće bliži dobrom rezultatu, istiće Bubanja.

Sa utakmice Mornar – Jezero

Naravno, u barskom klubu prije svega brinu o sebi i svom sastavu, a za utakmicu u Pljevljima strateg Barana računa na sve igrače, osim Badara Bađija koji je otišao do Sarajeva kako bi završio papire, odnosno neophodnu administraciju.

-“Kada je riječ o mojoj ekipi, imamo ozbiljno samopouzdanje, igrači su shvatili u prethodnih pet kola da imamo kvalitet, ali iskreno moram reći da ove priče kako je Mornar hit šampionata, ja to ne volim, to ne postoji u fudbalu, jednostavno mi se ne sviđa takav pristup. Ekipa Mornara ima veliku mogućnost da igra mnogo ozbiljniji fudbal nego što je to trenutno i sigurno da ima prostora za veliki napredak za svih 90 minuta. Imamo sve više i više rotacija što je ogromni plus, a igrači moraju biti svjesni da je svaka utakmica novo dokazivanje, da ne mogu pojedini igrači ono što sam vidio poslije Zete i Jezera da misle da su već standardni. To u Mornaru ne može da bude. Dakle, nadam se jednoj pravoj muškoj utakmici i da ćemo napraviti rezultat kojim ćemo biti zadovoljni, što će nam donijeti mirnoću kako bi se još kvalitetnije radilo u narednih 15 dana za vrijeme pauze, istakao je trener Slavoljub Bubanja.

Detalj sa utakmcie u Baru između Mornara i Jezera

Barani će prvi put ove sezone igrati u dnevnom terminu, tako da su u Mornaru i tome vodili računa, odnosno adekvatno se pripremali.

Utakmicu u Pljevljima vodiće glavni arbitar Miloš Bošković iz Podgorice, sa pomoćnicima Marjanom Paunovićem iz Berana i Ivanom Bogdanovićem sa Cetinja.

Share.

Comments are closed.