Fudbaleri Mornara upalili motore

Fudbaleri barskog Mornara počeli su sa pripremama za proljećni dio sezone u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi. Na prozivci je bilo 26 fudbalera.

Prvom treningu su prisustvovali i nove akvizicije, Aleksandar Vujačić i Amir Muzurović, a kako saznajemo u planu je još dolazaka.

Nekoliko fudbalera u dogovoru sa upravom kluba je izrazilo želju da napusti redove barskog prvoligaša.

Kako saznajemo, članovi barskog kluba više nijesu, odnosno slobodni su u traženju nove sredine; Soni Gerbeshi, Andrew Marverggio, Balša Radović, Savo Gazivoda, Boris Merdović, Badara Bađi i Ognjen Rolović.

Bojan Marstijepović će narednu polusezonu provesti na pozajmicu u OFK Titograd, dok će se Boban Đorđević poslije teške povrede koljena tek u maju pridružiti ekipi, što znači da neće konkurisati za proljećni dio sezone.

Preostali dio barskog fudbalskog pogona bio je na prvom treningu, osim brzonogog Demira Škrijelja, koji je zbog covida u izolaciji, ali se njegov povratak očekuje vrlo brzo.

Do početka šampionata, a to je 17. februrar i utakmice protiv Budućnosti u Podgorici, šef stručnog štaba Barana Andrija Delibašić je najavio da je u planu da njegova ekipa odigra pet-šest pripremnih mečeva.

-„Kako sada stvari stoje sa ‘Sutjeskom’ smo zakazali utakmicu za 28. januar, a prije toga odigraćemo i nešto ‘lakši’ meč za početak, sa podgoričkim ‘Ilarionom’. Dogovorena je utakmica sa plavskim ‘Jezerom’, a najvjerovatnije ćemo sa ‘Iskrom’ odigrati test utakmicu, odnosno „generalku“, neposredno uoči nastavka sezone. U planu je još utakmica, zavisno od toga koje će ekipe iz regiona biti ovdje na pripemama. Kompletne pripreme ćemo kao što je poznato odraditi u Baru, gdje postoje sjajni uslovi za tako nešto, jer će u okolini biti veliki broj ekipa na pripremama. Što se preostalih pripremnih mečeva tiče lično bih volio da to budu jače provjere, poput rivala iz Premijer lige BiH ili Super lige Srbije”, najavio je Delibašić.

Zimski prelazni rok u takmičarskoj sezoni 2021/2022 za igrače klubova svih stepena takmičenja, i za igrače klubova malog fudbala i klubova ženskog fudbala, trajaće od 17. januara do 11. februara 2022.godine.

Share.

Comments are closed.